ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


17 millióból rehabilitálták a deákvári tömbbelsőt
Feltöltötte esaniko - csütörtök 12 május 2022 - 08:40:52
Befejeződtek a Deákvári főút - Sas utca - Fürj utca tömbbelsőjének rehabilitációs munkái- tájékoztatta a Híradót Matkovich Ilona polgármester és Rozmaring Sándor képviselő. A deákvári lakótelepnek ezen a részén a csapadékelvezetés és a biztonság is gondot jelentett, mert a nagyobb esőzések alkalmával a lépcsőházakba folyt a víz, az emeletes házak által körülvett területen pedig hiányos volt a közvilágítás. Az önkormányzat 17 millió forintot költött az áldatlan állapotok felszámolására.

A Deákvári főút - Sas utca - Fürj utca tömbbelsőjének rehabilitációs munkáira kiírt közbeszerzést először meg kellett ismételni, mert az ajánlatok irreálisan magas összegről érkeztek- derült ki a hétfőn tartott sajtótájékoztatón. A megismételt eljárásban a győztes pályázó 17 millióért vállalta a munkát.

Matkovich Ilona polgármester

Többször azt tapasztaltuk, hogy egy nagyobb eső alatt a lépcsőházakba befolyt a víz. Az elkészült munka az önkormányzat és a vállalkozó kiváló együttműködését dicséri, magas színvonalon készült el ez a feladat. A házban lakó két mozgássérült lakót pedig a két mozgássérült parkoló szolgálja ki.

A munkálatok idejére a közeli Spar üzlet biztosított parkolóhelyeket- fűzte hozzá Rozmaring Sándor. A körzet képviselője elmondta, hogy a csapadékelvezetést 7 víznyelővel és mintegy 85 méternyi csatornavezeték cseréjével oldották meg, a parkolókat pedig esztétikus gyeprácsokkal alakították ki. A korábban kivilágítatlan tömbbelsőben nemcsak az esti gyalogos közlekedés volt veszélyes, de az éj leple alatt gyakran hoztak ide nagyobb mennyiségben illegális hulladékot.

Rozmaring Sándor önkormányzati képviselő, Összefogás Vácért

Megoldódott a térnek a világítása is. 6 darab korszerű szolárlámpa épült be a térre, biztosítva az itt lakók közlekedését, ami elég rossz volt, mert teljes sötétségbe volt borulva ez a belső udvar, ezért sok illegális szemét került lerakásra. Bízunk benne, hogy ezzel is tudtunk segíteni ennek a térnek a rehabilitációjában.


email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.