ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Urnabontás
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 október 2007 - 17:56:14
Kedden, pontban déli 12 órakor urnabontást tartottak a váci Városházán. Bóth János polgármester, Tóth Árpád kabinetfőnök, valamint Jakab Zoltán a Promóciós Csoport vezetője együtt nyitották fel azt a gyűjtőládát, amely a váciak által kitöltött és visszaküldött, a Főutca-Főtér program folytatására vonatkozó kérdőíveket tartalmazta. A háztartások mintegy 2 %-a élt a válaszadás és a vélemény-nyilvánítás lehetőségével, az egyelőre még csak megszámolt dokumentumok feldolgozásával valószínűleg a novemberi testületi ülésre végeznek majd.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

A Városközpont Rehabilitációs Munkacsoport Promóciós Csoportját azért hozta létre a testület, hogy a Főutca-Főtér program folytatása kapcsán nagyobb nyilvánosságot kapjanak a folyamatok, mint az I. ütem megvalósítása esetében. A kérdések összeállítását független szakértő segítette, a kérdőíveket 13500 háztartásba juttatták el a Váci Hírnök című önkormányzati lap segítségével.

Dr. Jakab Zoltán, elnök, Promóciós Csoport
"Ez a kérdőív picit átvezetés a két projekt között. Kíváncsiak voltunk arra, hogy mi az emberek véleménye az elmúlt hatalmas beruházásról, a beruházás lefolytatásának körülményeiről, az azzal járó gondokról. Illetve próbáltuk egy kicsit orientálni a következő projektre a hangulatot."


A kérdőíveket a városházán felállított urnába, több mint egy hónapig gyűjtötték. A sajtó nyilvánossága előtt zajló felbontás és megszámlálás után kiderült, 253-an küldték vissza válaszaikat és véleményüket. Az ígéretek szerint ezek kiértékelése, feldolgozása szintén nyilvánosan, politikamentesen történik majd.

"Sajnálatos módon ebben a munkacsoportban már a kezdetektől az ellenzék nem óhajtott részt venni. Ezt megszokhattuk a mai politikai viszonyok között, a kifogásemelésnek mindenféle formáját megtették. Mégis, a mai napon is szerettük volna, hogyha részt vesznek legalább az urna bontásában, de ezt is írásbeli nyilatkozattal elhárították maguktól. Én azért sajnálom, hogy csak az igehirdetésben vesznek részt, és a gyakorlati munkában jelenleg nem."

Híradónk úgy értesült, a promóciós csoport a novemberi testületi ülésre szeretné befejezni a kérdőívek feldolgozását.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.