News Item: : Fidesz KDNP sajtótájékoztató a mélygarázsról
(Category: Hírek)
Posted by
péntek 09 február 2007 - 10:24:37

A Fidesz és a KDNP váci szervezeteinek képviselői szerint mélybe jutott a csirke piacra tervezett mélygarázs ügye. Tomori Pál frakcióvezető úgy látja, a polgármester a városra nézve előnytelen szerződést kötött a kivitelezést végző céggel, mert abból az derül ki, hogy az építkezéssel és az üzemeltetéssel kapcsolatos összes kockázatot a váci önkormányzat vállalja. A frakcióvezető szerint a szocialista polgármester egy olyan szerződést írt alá, amelyre a képviselő testülettől már nem volt felhatalmazása, ráadásul pályáztatás nélkül választották ki a kivitelező céget, ezért a továbbiakban jogi szempontból is vizsgálják az ügyet.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Tomori Pál szerint a váci önkormányzat és a kivitelezést végző cég között megkötetett szerződésből többek közt az derül ki, hogy a mélygarázs 2,4 milliárd forintból épül, melynek fedezetére a város banki kölcsönt vesz fel, amit aztán 20 év alatt fizet vissza. A kamatokkal együtt ez nagyjából 5 milliárd forintot jelent. A jobboldal frakcióvezetője azt mondja, hogy a mélygarázs üzemeltetésének kalkulációja is hibás, mert Vác nem tud évente 250 millió forintos bevételt produkálni a parkolásból még akkor sem, ha -a jobboldal számára teljesen elfogadhatatlan módon- 280 ft/ óra díjjal működne a mélygarázs. Jelenleg ugyanis a felszíni parkolásból keletkező összes bevétel nem haladja meg évente az 55 millió forintot.

Fördős Attila a jobboldali összefogás képviselője úgy fogalmazott: a konzervatív oldal másképp oldaná meg a város parkolását. Elképzelésük szerint először a csirkepiacon épülne egy kisebb földfelszíni parkolóház, majd később a város másik pontján épülne egy nagyobb.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓThis news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.1391 )