News Item: : Megnyílt a váci Tesco és Family Center
(Category: Hírek)
Posted by Zsóka
péntek 25 június 2010 - 15:30:17

Péntek délelőtt megnyitotta kapuit az egyik legnagyobb bevásárló-áruház Vácott. Az ünnepélyes megnyitón a város részéről dr. Molnár Lajos alpolgármester és a választókörzet képviselője, Kiss János köszöntötte az újonnan megnyílt hipermarket és a hozzá tartozó üzletlánc vezetőit.

Szerkesztő: Wernke Á.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

dr. Molnár Lajos alpolgármester, Vác Város Önkormányzata
„Az elmúlt 5 évben egyenlőtlen volt a kereskedelmi fejlődés városunkban. A szupermarketek megtalálták helyüket, dinamikusan fejlődtek – a kicsi üzletekkel együtt behálózzák a város egész területét. A hipermarketek most indulnak. Most találták meg helyüket a városunkban. Felmérések igazolják azt is, hogy a hipermarketek igazi versenytársai nem a kis üzletek, hanem a szupermarketek lesznek majd. Hisszük, hogy Dunakeszi és az országhatár között a Vácon kiépülő déli kereskedelmi centrum jól szolgálja mind a városunk, mind a város vonzáskörzetébe tartozó közel 100 település lakosságának érdekét.”

A Family Center hivatalos megnyitóján az alpolgármester köszöntőbeszéde után, az újonnan betelepült vállalkozás projektmenedzsere, Márton András köszöntötte a jelenlévőket.

Márton András, projektmenedzser, Magnum Hungária Epsilon Kft.
„Mindig öröm számunkra, amikor egy hasonló beruházást nyitunk meg, de azt gondolom, hogy ezekben a mostani időkben talán ez még annál is kicsit örömtelibb, hiszen a világot sújtó gazdasági válság ellenére is sikerült megvalósítanunk ezt a beruházást – ezzel jelentős munkahelyeket tudtunk Vácon és térségében teremteni, ami azt gondolom, hogy a jelen helyzetben mindenképpen pozitívnak mondható.”

A péntek délelőtt megnyílt hipermarket összesen 11.500 nm2-en épült fel, amihez az első ütemben egy 513 férőhelyes parkolót alakítottak ki. A beruházás során a kivitelezők közel száz tonna acélt használtak fel, a földmunkák során pedig több mint 30 ezer köbméter földet mozgattak meg. A váci áruház igazgatója beszédében reményét fejezte ki afelé, hogy az elkövetkezendő időszakban a Tesco áruház – amellett hogy biztosítja a bevásárlás feltételeit – aktív részese lehet majd a helyi közösség mindennapi életének is.

Balogh Ernő, áruház-igazgató, Tesco Globál Áruházak Zrt., Vác
„A cég 16 éve van jelen Magyarországon. Országszerte közel 200 áruházban 22 ezer munkatárssal dolgozunk. Itt a helyi áruházban 125 új munkahelyet teremtettünk. Ebből a 125 főből közel 70%-a váci vagy Vác környéki lakos. A Tesco közel 800 beszállító partnerrel van kapcsolatban és elkötelezett híve a magyar termékeknek. Ahogy a parkolót elnézem, úgy látom, hogy a megnyitás sikeres lesz mindannyiunknak. Sok szeretettel várunk mindenkit mint vásárló és látogató és remélem, hogy a nagyon jó kapcsolat továbbra is megmarad a várossal.”

A Tesco céget, mint nemzetközi kiskereskedelmi áruházláncot 1919-ben Sir Jack Cohen alapította – központja Nagy-Britanniában, London közelében található. Magyarországon a cég 1994-ben jelent meg először, amikor is felvásárolta a Globál néven ismert bolthálózatot. Az első áruház Szombathelyen nyílt meg. A Tesco név T.E. Stockwell tea-szállító partnernek és az alapító Cohen nevének összevonásából származik. Kereskedelmi profiljában mind az élelmiszerek, mind az egyéb áruk is megtalálhatók, hasonlóképpen mint a hozzá szorosan kapcsolódó Family Center üzleteiben, amelyek szintén a sokrétű vásárlói igények kielégítése céljából épültek – azaz, hogy mindent, egy helyen lehessen beszerezni. A váci áruház a vásárlók számára ingyenes buszjáratokat is indít a hét minden napján – kivéve az ünnepnapokat. A nyitva tartás miatt pedig senkinek nem kell aggódnia, hiszen a váci áruház éjjel-nappal, non-stop várja vásárlóit.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.15590 )