News Item: : Készül a Naszály térkép
(Category: Hírek)
Posted by Zsóka
csütörtök 12 október 2006 - 21:28:53

A turista idény jövő tavaszi beindulására elkészül a Naszály térkép, értesült híradónk. A térkép a városháza kezdeményezésére jön létre és számos turista útvonal gazdagítja majd. Bár több, jelenleg is hozzáférhető kiadvány is tartalmazza a Naszály hegy látnivalóit, önálló, csak ezzel a területtel foglalkozó térkép eddig még nem jelent meg a területről. A térkép első próbáját a tervek szerint a Föld napi Naszály túrán tartják, amikor több csoportban, a térkép által ajánlott túraútvonalon közelítenék meg a résztvevők a Naszály hegyi kilátót.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A Naszály hegy és a Gyadai rét túra útvonalain egy-egy hétvégi napon több mint száz turista is megfordul, a megjelentetést tehát többek között ez is indokolja. A térkép hasonló méretarányban készül, mint más turistatérképek, és ábrázolja majd a hegy bakancsos túraútvonalain kívül a lovas, kerékpáros túrák útjait, illetve a tanösvényeket, barlangokat is. A kiadványban a tervek szerint megjelennek túraútvonal javaslatok idő és útvonaltervekkel, olvashatunk benne a hegy és környékének természetvédelmi értékeiről, a túraútvonalak fontosabb látnivalóiról, illetve tartalmaz majd illusztrációkat, fotókat és grafikákat is a Naszályról. A készítők ezek mellett szeretnék a területek tömegközlekedési elérhetőségeit is feltüntetni.
A térkép a környezeti nevelési program keretében készül, és ingyenes lesz. A kiadvány példányait el kívánják majd juttatni az oktatási intézményekhez, civil szervezetekhez, turisztikai hálózatokhoz, de a főbb turistautak mentén lévő intézményeknél is hozzá lehet majd jutni.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.163 )