News Item: : Sajtótájékoztató: lezárult a szavazat újraszámolás
(Category: Hírek)
Posted by Zsóka
csütörtök 12 október 2006 - 21:43:33

Lezárult a váci jobboldali összefogás által kezdeményezett szavazatok újraszámoltatása- jelentette be Fördős Attila. Az újraszámolás eredményeként a két polgármesterjelöltre leadott szavazatok különbsége 30-al nőtt, a 14-es választókörzet szavazatainak újraszámolási kérelmét pedig a bíróság formai okokra hivatkozva elutasította. Megválasztották a váci testület jobboldali frakciójának vezetőjét. A tisztséget Tomori Pál kereszténydemokrata politikus látja el.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A váci polgármesterjelöltekre leadott szavazatok újraszámolásának következményeként további harminc szavazattal erősödött a szocialista Bóth János előnye a Fidesz- KDNP jobboldali összefogás jelöltjével szemben. Fördős Attila úgy fogalmazott- ez azt jelenti, hogy Vác Város Polgármestere hivatalosan is Dr. Bóth János, akinek egyúttal erőt és jó egészséget kívánt további munkájához. A váci jobboldali összefogás polgármesterjelöltje kiemelte: a szoros eredmények miatt a város közvéleményének megnyugtatása érdekében indokolt volt a leadott szavazatok újraszámoltatása, azonban kérdéseket vethet fel, hogy az újraszámolás során hogyan jelenhetett meg ekkora különbség az előző eredményhez képest.
A sajtótájékoztatón bejelentésre került még, hogy a jobboldali frakció Tomori Pál keresztény- demokrata politikust választotta vezetőjének. Helyettesei Laczi István és Debreczeni János, ők hárman irányítják ezentúl hivatalosan is a Fidesz-Kdnp jobboldali összefogás frakcióját.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.168 )