News Item: : Folytatódó útfelújítások Vácon
(Category: Hírek)
Posted by
csütörtök 08 március 2007 - 15:43:18

Megkezdődtek Deákváron a Bottyán utca és a Fekete utca útburkolatának felújítási munkái, ezzel párhuzamosan pedig a Kosdi utca aszfaltozását is most végzik a szakemberek. A jelenleg zajló beruházások a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácshoz benyújtott pályázatok segítségével valósulnak meg, a Kosdi utca esetében pedig ezen felül a szennyvízelvezetés problémája is megoldódik néhány héten belül.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Az önkormányzat már korábban döntést hozott a Galcsek, a Mikszáth és a Kosdi utcák leaszfaltozásáról, a Kosdi utca munkálatai azonban csak most fejeződnek be. A Kis u. – Telep u. közötti szakaszon ugyanis a szennyvíz-elvezetést is meg kellett oldani, ezt jelenleg a DMRV Zrt-vel közösen végzi a város. A beruházás több mint négy és fél millió forintos költségének ötven százalékát a vízmű állja, a fennmaradó részt az önkormányzat finanszírozza.
Deákváron csak mostanra sikerült eredményes pályázatot lefolytatni a Fekete utca és a Bottyán utca kockakő burkolatának felújítására, a munka speciális jellege miatt azonban a beruházás költségei az előre tervezettnél magasabbak lettek. A költségkülönbözetet a város saját forrásból biztosította. A munkák mindhárom útszakasz esetében előreláthatólag április végén fejeződnek be.
Mivel az utcák teljes szélességben lezárásra kerültek, az illetékesek a megváltozott forgalmi rend maradéktalanul betartására, és ha lehetséges a munkaterületek elkerülésére kérik az autósokat.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.1704 )