News Item: : Sporthírek
(Category: Hírek)
Posted by
péntek 13 október 2006 - 10:20:01

- baseball Magyar Bajnokság
- labdarúgás és kézilabda eredmények
- dr. Bándi Andor asztalitenisz emlékverseny
- szigetvári birkózó „Zselic Kupa"

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A baseball Magyar Bajnokság döntőjében újabb 2 mérkőzést játszottak le a csapatok. A Szentendre Sleepwalkers idegenben nyert 21-15-re az Óbuda Brick Factory ellen, majd kikaptak 16-6-ra. A negyedik megnyert mérkőzésig tartó döntő állása 3-3.

Az NB III-as labdarúgó bajnokságban Veresegyházon nyert a Mezőkövesd, Balassagyarmaton pedig kikapott a Dunakeszi Vasutas csapata. A Pest megyei I. osztályban ismét nagy zakót kapott a Fót, az Őrbottyán hazai pályán szenvedett vereséget, a Gödöllő két góllal kapott ki a Diósdtól. A megyei II. osztályban biztosan nyert a Göd, a Kisnémedi 3 gólos vereséget szenvedett, a Dunabogdány Ikladon kapott ki, a Tahitótfalu 4 gólt lőtt az Erdőkertesnek, a Verőce pedig Gödöllőről hozta el a bajnoki pontokat.

Az NB II-es kézilabda bajnokságban a férfiaknál a Mogyoród és a Váci KSE otthonában nyert nagy különbséggel, a Dunakeszi Magyarság Pilisvörösvárott kapott ki 34-21-re. A nőknél a Szentendre nagy csatában győzött a Veresegyház ellen, még a Göd Dorogon csak döntetlent ért el. A kézilabda Magyar Kupa 2. fordulójában a férfiaknál: Szentendre – Csömör 30-21, Mogyoród – Dabas 25-41. A nőknél: Szentendre – Goldberger 23-33. A győztes csapatok jutottak a 3. fordulóba.

Békéscsabán 5 ország, 182 indulója részvételével került sor a 17. dr. Bándi Andor asztalitenisz emlékversenyre, mely egyben nemzetközi veterán magyar bajnokság is volt. A 40-49 évesek között egyéniben nyert a váci Búzás Zoltán, a párosok között a Búzás Zoltán – Klucsár Péter váci duó végzett az élen. Az 50-59 éveseknél egyéniben 2. lett a veresegyházi Baráth Kornél és a 3. helyen zárt a szintén veresi Geri László, párosban a Baráth Kornél – Geri László veresegyházi páros győzött.

A Szigetváron megrendezett „Zselic Kupa" elnevezésű kötöttfogású nemzetközi birkózó-versenyen részt vettek a Vác Városi Sportegyesület versenyzői is. A tornán 29 birkózóegyesület vett részt, amelyből 16 magyar és 13 külföldi volt. A váci egyesület birkózói közül a Diák II. korcsoportban a 41 kilogrammosok csatáját Nagy Péter, az Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulója nyerte meg. A serdülők között a 35 kilogrammosok mezőnyében szőnyegre lépő Németh Béla, a Karolina Katolikus Általános Iskola diákja bizonyult a legjobbnak, míg a 38 kilogrammos súlycsoportban induló ifjú sportolók közül Juhász Bence örülhetett a legfényesebben csillogó éremnek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓThis news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.173 )