News Item: : Búzaszem Általános Iskola
(Category: Hírek)
Posted by
hétfő 12 március 2007 - 16:03:54

2006 végén az alsógödi Búzaszem Általános Iskola és Göd Város Önkormányzata hosszú távú bérleti szerződést kötött a Duna-parti Szakáts kertre. A megállapodás nyomán akár már nyáron megkezdődhet az az építkezés, melynek során a jelenleg két helyszínen működő intézmény végleges otthonra lelhet. Ha minden jól megy, akkor 2008 őszén indulhat el az oktatás az iskola új épületében.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A Búzaszem egy keresztény szellemiségű, nemzeti értékeken nyugvó, családias légkörű általános iskola, mely alapítása, 2004. szeptembere óta a Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola gödi tagintézményeként működik. Kezdetben hét, ma már 45 gyerek alkotja az iskola közösségét, a gödiek mellett vannak dunakeszi, sződligeti és verőcei tanítványaik is. Ők az alsógödi katolikus egyházközség épületén kívül a Huzella Tivadar Általános Iskola két tantermében tanulnak. Az iskolával létrehozói szeretnének egy befogadó-elfogadó közeget megteremteni, így biztosítva megfelelő termőtalajt a gyerekekbe plántált értékek számára.

Az új épület beruházása a nyár közepén kezdődhet meg, az 5-600 millió forintos építkezés ütemezését azonban valószínűleg a pénzügyi lehetőségek fogják megszabni. Az iskola vezetése szeretné, ha a 2008-as tanévet már az új létesítményben kezdehetnék a gyerekek. Az iskola működtetéséhez a város, különböző intézmények és a hívek már eddig is hozzájárultak, a beruházás költségeihez azonban újabb forrásokra van szükség. Ezek egy részét jótékonysági hangversenyekkel, irodalmi estek szervezésével és további adományokkal, a többit pedig pályázati pénzek segítségével kívánják előteremteni.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓThis news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.1744 )