News Item: : Veszélyeshulladék-gyűjtés
(Category: Hírek)
Posted by
hétfő 12 március 2007 - 16:04:32

Múlt szombaton újra jelentős apadásnak indult Vácon a háztartásokban felhalmozódott veszélyeshulladék készlet. Immár menetrend szerinti, hogy a város idén tavasszal is gondoskodott a térítésmentes leadás lehetőségéről. Az előzetesen meghirdetett három helyszín idén sem változott, ide most is jócskán érkeztek a környezetre káros anyagok, a gumiabroncsoktól kezdve egészen az elektronikai hulladékokig.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Vácon lassan 1 évtizede zajlik a veszélyeshulladék-gyűjtési akció, a lakosság pedig már természetesnek veszi, hogy ősszel és tavasszal egy-egy alkalommal lehetősége van megszabadulnia a fölösleges holmiktól. Az idei gyűjtést szombaton tartották 7 órától 12-óráig. A város polgárait a szervezők 3 helyszínre, a „Tizes áruház” mögötti, Piac utcai parkolóba, a deákvári főtér melletti parkolóba, és a Földváry téren a Kölcsey Úti ABC áruház melletti parkolóba várták. Mint a gyűjtést végző Otto kft. illetékesétől megtudtuk, évente 20 tonna veszélyes anyagot szednek össze a lakosság segítségével Vácon, ez a szám pedig egyre növekvő tendenciát mutat, főként az elektronilai hulladékok esetében.

Értesülésünk szerint az elektronikai hulladékot a városból egy központi gyűjtőhelyre szállítják, ahol megfelelően szétválogatva szinte minden alkatrészt újra tudnak hasznosítani.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.1745 )