News Item: : Kistérségi történelemverseny Sződön
(Category: Hírek)
Posted by
csütörtök 15 március 2007 - 19:33:50

A hetes szám körül forgott tegnap minden Sződön, legalábbis minden, ami a történelemhez kapcsolható. A Történelem Hetesei címmel tartottak ugyanis kistérségi versenyt a Hunyadi János Általános Iskolában. A megmérettetésre többek között Rádról, Pencről, Sződligetről és Vácról is érkeztek versenyzők, a 24 csapat két felső tagozatos korosztályban adott számot felkészültségéről és tudásáról.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Régi, több éves hagyományt elevenített fel a mostani történelem versennyel a sződi Hunyadi János Általános Iskola kollektívája. Mint a megnyitón is elhangzott, ebben a legnagyobb szerepe Rodney Ágnes történelem tanárnak, a verseny ötletadójának és főszervezőjének volt. A diákok különböző pályamunkák segítségével váltották meg belépőjegyüket a Történelem Heteseire, azaz a szerdai kétfordulós döntőre. A két és fél órás viadal során szinte a teljes tantárgyi anyag feldolgozásra került, méghozzá a hetes szám jegyében.

Először egy háromnegyed órás teszt megírása szerepelt a programban, majd a diákok, a saját maguk által tervezett és készített jelmezekben adták elő produkcióikat a történelem különböző korszakaiból. A feladatok elbírálását a település vezetőiből álló társadalmi zsűri és egy szakmai grémium végezte, utóbbi tagjai a versenyző iskoláktól független tanárok voltak. A viadal végeztével senki sem távozott üres kézzel, a felajánlásoknak köszönhetően ugyanis könyvekkel, színházjegyekkel és apró ajándékokkal gazdagodott mind a 96 résztvevő.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.1812 )