News Item: : Petőfi Nap
(Category: Hírek)
Posted by
csütörtök 15 március 2007 - 19:35:23

Kedden iskolai ünnepséggel, szerdán pedig a Petőfi nappal ünnepelte a Petőfi Sándor Általános Iskola március 15-ét, ennek kapcsán pedig névadóját, a forradalom és szabadságharc legendás alakját. A Petőfi nap megnyitóján a diákok újra előadták ünnepi műsorukat, itt, immár hagyományosan a rajzpályázatok eredményhirdetésére is sor került. A délelőtti ünnepélyt követően komplex tantárgyi és sportversenyekkel folytatódott az egész napos rendezvény a deákvári iskolában.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A keddi iskolai ünnepségen előadott műsor nyitotta meg a Petőfi nap programját szerda délelőtt. A műsorban a 7., 8. osztályos dráma tagozatos diákok idézték meg, néhol kicsit formabontóan az 1848-49-es foradalom és szabadságharc kitörésének, március 15-nek a hangulatát. A program részét képezte a Tini Dance táncosainak műsora, illetve a rajzpályázatok eredményhírdetése. A legjobb munkákból egyébként kiállítás is látható a Petőfi Iskola folyosóin. Az eredményhírdetést követően vette kezdetét a tantárgyi és sportversenyek sora, ahol már az újdonsült tagiskola diákjai is részvételi lehetőséget kaptak.

Éppen ezért a Juhász, az Árpád, a Karolina, a Földváry és a Radnóti Iskola tanulóit hívják meg évről évre a vetélkedőkre. Mindegyik intézményben válogatóversenyeken választották ki a legjobbakat, ennek eredményeként 30-40 tanuló vett részt iskolánként az idei Petőfi napon. A kategóriák 2007-ben sem változtak, a sportpályákon most is több helyszínen pattogott a labda. Szabadtéren a fiúk focitornája zajlott, a tornateremben pedig a lányok szivacskézilabda mérkőzéseit rendezték. A tantárgyi versenyeken immár évek óta feszegetik a hagyományos kereteket, a komplex természetismereti tudáspróbán forgószínpadszerűen zajlottak az események, földrajzból, kémiából, fizikából és biológiából. A humán tantárgyakat pedig most is a vers és prózamondás illetve a mesemondás képviselte. A rajzversenyhez hasonlóan persze itt is komoly díjakért ment a küzdelem, a legjobbak értékes jutalmakkal térhettek haza az idei Petőfi napról.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.1813 )