News Item: : Sporthírek
(Category: Hírek)
Posted by Zsóka
kedd 17 október 2006 - 10:22:38

-labdarúgás
-debreceni Fitparádét
-kosárlabda
-Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Az első osztályú labdarúgó bajnokság 9. fordulójában Diósgyőrött szerepelt a Dunakanyar-Vác együttese. A találkozó 29. percében Binder szerezte meg a hazaiaknak a vezető találatot, melyet a hátralévő egy órában nem tudtak a váci labdarúgók kiegyenlíteni. Gergely Károly edző csapata az eddig megszerzett 5 ponttal az utolsó előtti, azaz a 15., kieső helyen áll a bajnokságban.
Idén is nagy sikerrel rendezték meg a debreceni Fitparádét. A kétnapos eseményen tizenhatezer látogató ment el a Főnix-csarnokba. A színpadon sorban váltották egymást a programok és a versenyek, felölelve a fitnesz- és az erősportok szinte teljes tárházát. A két nap során több mint 150 érmet osztottak ki a szervezők, és 18 sporteseményt kínáltak az érdeklődőknek. A Timea Majorova Fit and Beauty Modell World versenyt Toldi Zsuzsanna nyerte meg, a verseny második helyezettje a váci Pazsitka Tünde volt. A dobogósok ezerötszáz, ezer és ötszáz dollár pénzdíjat is kaptak az érmek és az ajándékok mellé, s különleges fotózási lehetőséghez is jutottak. A tizennyolc különböző sportesemény között volt egy Amerikában már elterjedt sport a Pump & Run. Itt a nőknek a testsúlyuk 40 %-ával kell fekvenyomni kifulladásig, majd futógépen 1500 métert futni minél gyorsabban. Csapatversenyben két váci hölgy és egy budapesti első helyezést ért el. A két váci Babusa Bernadett és Magyariné Oroszi Zsuzsanna volt.
Az NB II-es kosárlabda bajnokságban a férfiak „A” csoportjában megkezdődött az új bajnoki idény. Az elmúlt időszakban a Gödi SE-Old Boys csapata már három mérkőzést is lejátszott. A VSTR Hungária ellen 100-78-ra kikaptak, az ÁFDSÉ-t 77-72-re, a Budafok gárdáját pedig 91-88-ra legyőzték.
Október 19. és 23. között kerül sor a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaratoni futóversenyversenyre. Az idén a két főváros versenye kiegészül Pozsonnyal, így 3 ország határán keresztül futnak a versenyzők. A program öt napig tart és az első rajt ünnepélyes keretek között a Bécsi Páter Sportcsarnokban van, ahonnan az ottani polgármester indítja a futamot. Egyénileg, illetve csapatban a futók közel 350 kilométert teljesítenek. Az idén is több mint 150 csapat indul el a versenyen, köztük a váciak is, akik már több mint tizedik alkalommal vállalkoznak arra, hogy csapatversenyben lefutják a távot. A váci „DUNA-DRÁVA CEMENT” csapata évek óta a mezőny élvonalában fut a profik között, noha versenyzői amatőrök. Az idén Olasz László, Steib Péter, Pész Attila, Sági Zsolt és Szemerédi András részvételével áll össze a csapat.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.213 )