News Item: : Virágok a városban
(Category: Hírek)
Posted by
csütörtök 19 április 2007 - 19:08:54

Tavasszal nemcsak az útvonalak megtisztítása, hanem a növények virágzása is szebbé varázsolja környezetünket. Vác egész területén nyílnak most a virágok, az itt élők és a városba látogatók főként a tavaly kiültetett árvácskákban és tulipánokban gyönyörködhetnek. Az önkormányzat által virágosításra szánt pénzek minden évben milliós nagyságrendűek, idén 5 és 7 millió forint közötti a növények kiültetésére szánt összeg.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A tavaly tönkrement garnitúra helyett ősszel a főtérre 5500 tő árvácskát és ugyanennyi tulipánhagymát helyeztek ki, míg a város többi részére, a forgalmas és sokak által látogatott útszakaszok mellé és a közterekre, parkokba 18 ezer árvácska és 10 ezer tulipán került. A növények kiválasztásánál azok látványossága volt a legfőbb szempont, az ősz óta folyamatosan virágzó árvácskák például ezekben a napokban mutatják legintenzívebben a szépségüket. A munkák május-júniusban folytatódnak majd, ekkor újabb növények kiültetését figyelhetik meg a váciak.

A növények, virágok, fák, bokrok locsolását a városban az OTTO kft végzi, míg a tavaly átadott főtéren ezt automatizált öntözőrendszerrel oldják meg. Szerencsére a tapasztalatok azt mutatják, hogy a karban tartott zöld felületet meg is becsülik az itt élők, egy-két szál virág letépése, vagy néhány tő fagyalbokor eltulajdonításán kívül nagyobb rongálás még nem történt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.2294 )