News Item: : Kizöldült az otthon. A jótékonykodókban bíznak a mozgássérültek.
(Category: Hírek)
Posted by NAT
csütörtök 30 május 2013 - 09:12:45

Festékeket kapott a váci Diadalív Lakóotthon az egyik magyar festékgyártótól. A PoliFarbe ajándékait Gombos Edina televíziós műsorvezető – a cég megbízott jótékonysági nagykövete adta át az otthon lakóinak, majd az önkéntesekkel együtt meg is kezdte az intézmény kifestését.

Fűzöld lett a váci Diadalív Lakóotthon belső épületrésze a Poli-Farbe Festékgyár akciójának köszönhetően. Szerda délelőtt a magyar festékgyártó jótékony nagykövete, Gombos Edina televíziós műsorvezető adta át a több kannányi festéket az otthon vezetőjének, amelyet a váci bolt képviselője szállított a helyszínre.

Gombos Edina a gyártó jótékonysági programjainak nagykövete
A Poli-Farbe Festékgyár már 20 éves magyar cég és hát szinte minden évben arra törekszik, hogy minél több helyre eljusson és festékekkel segítsen. Közintézményekben, általában ott fordulunk meg, voltak kórházakban általában gyerekosztályon, illetve óvodában, iskolában és most eljöttünk ide a Diadalív Otthonba ahol 14mozgáskorlátozott él és próbáljuk itt megszépíteni a festékek által a csoportszobákat illetve most a folyosón vagyunk éppen.

A lakók nevében az otthon vezetője köszönte meg a festékeket. Bunna Katalin elmondta: azért fontosak ezek az adományok, mert szűkebbek lettek a pénzügyi lehetőségek és az intézmény fenntartása érdekében elengedhetetlen a támogatók felkutatása a források megcsappanása miatt.

Bunna Katalin Vác, Diadalív Otthon Vác
Csökkent, sajnos csökkent, bár én lelkesen írok mindig adománykérő leveleket, de csökkent így azt veszem észre, hogy a pályázatok mennyisége is csökkent de muszáj a talpon maradás érdekében folyamatosan résen lenni és figyelni a cégeket és pályázatokat ahhoz, hogy egy ilyen intézményt tovább tudjunk működtetni jól.

A színeket az otthon lakói választották ki , így fehér, zöld és vörös köntösbe öltözhet az épület 400négyzetméternyi falfelülete. A Diadal otthon épületének egyébként a teteje is rossz állapotban van, jelenleg cserép beszerzésére keres támogatót az intézmény.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.23610 )