News Item: : Imre Zsolt lemond mandátumáról.
(Category: Hírek)
Posted by Zsóka
csütörtök 19 október 2006 - 21:38:25

Kedden hivatalosan is lemondott a váci képviselő-testületben megszerzett mandátumáról Imre Zsolt, aki hétfő óta a Pest megyei Közgyűlés elnökének kabinetfőnökeként dolgozik. Imre Zsolt október 1-én a kompenzációs lista vezetőjeként lett a jobboldali összefogás frakciójának a tagja, a mandátum visszaadására a két tisztség összeférhetetlensége miatt kényszerült. Információink szerint a Fidesz váci elnökének helyét a kompenzációs lista soron következő tagja, Miskei Sándorné foglalja el a testületben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Híradónk érdeklődésére Imre Zsolt elmondta. A keddi napon dr. Bóth János polgármesternél hivatalosan is jelezte szándékát, hogy lemond Vácon szerzett képviselői mandátumáról. Az egykori parlamenti képviselő Szűcs Lajos közgyűlési elnök mellett dolgozik október 16-a óta, a törvény azonban kimondja: megyei köztisztviselő nem lehet tagja egy adott település képviselő-testületének. Imre Zsolt kabinetfőnökként főként a megyei elnök programjait koordinálja majd, de hozzá tartozik majd a megyeháza több osztályának irányítása is.
Ebben a helyzetben a jelölő szervezetek, azaz a FIDESZ és a KDNP lehetősége eldönteni, hogy kit delegál Imre Zsolt helyére a testületbe. Ha ez 30 napon belül nem történne meg, úgy a kompenzációs lista soron következő tagja, Miskei Sándorné kapna automatikusan képviselői mandátumot. Mivel a FIDESZ egyébként is Miskeiné jelölése mellett döntött, így a pénteki alakuló ülésen már ő foglalhatja el Imre Zsolt helyét a jobboldali frakcióban. Tomori Pál frakcióvezető megkeresésünkre úgy nyilatkozott, a döntés végleges KDNP ugyanis egyetértett szövetségese javaslatával.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.261 )