News Item: : Vandálok a Fő téren
(Category: Hírek)
Posted by Zsóka
csütörtök 19 október 2006 - 21:42:14

A hatósági jogkörrel felruházott személyek, illetve a főtér vállalkozóinak összefogását tartja szükségesnek Vác polgármestere, aki a múlt szombati rongálások miatt zéró toleranciát hirdetett a városban. Mint ismeretes, múlt szombatra virradóra vandálok pusztítottak több helyszínen a városban, köztük a nemrég felavatott Március 15-e téren is. Az életbe lépő intézkedésekről Tóth Árpád, a Polgármesteri Kabinet vezetője beszélt a Városházán, a tájékoztatón az érintett szervezetek és önkormányzati osztályok vezetői is megjelentek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Az értelmetlen pusztítás csaknem félmillió forintos kárt okozott a városnak. Ismeretlenek fákat, utcabútorokat és jelzőtáblákat rongáltak meg több helyszínen, így a Széchenyi és az Eszterházy utcában, a Postaparkban és a Duna parton, a főtéren pedig az alig egy napja kihelyezett sorompókat amortizálták le szinte percek alatt. Éppen ezért Tóth Árpád bejelentette, a főtér értékeinek védelme még nagyobb prioritást fog élvezni a jövőben, a közterületek megóvása érdekében pedig zéró toleranciát hirdettek a vandálok ellen.
Ehhez az együttműködéshez csatlakoztak még a főtéri üzlettulajdonosok és vállalkozók is. A társadalmi összefogás mellett persze több, a hatékonyabb védelmet célzó intézkedésről is döntés született. Így a főteret figyelő kamerát áthelyezik majd a jobb látószög érdekében az Eszterházy utca sarkára, a rendszert pedig rövidesen egy biztonsági kamera kihelyezésével bővítik majd. Ezzel párhuzamosan a járőrszolgálat is rendszeressé válik majd a főtér területén. A tájékoztatón Magyari Sándor rendőrkapitány elmondta: a rongálást követően a helyszínen sikerült értékelhető nyomokat rögzíteniük, amelyeket a térfigyelő kamera képeivel együtt a szakértők jelenleg is elemeznek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.262 )