News Item: : Mesterpedagógus minősítés. Vácon az Árpád igazgatója szerezte meg elsőként.
(Category: Hírek)
Posted by NAT
csütörtök 16 október 2014 - 09:29:19

Magyari József elsőként szerezte meg a váci pedagógusok közül a mesterpedagógusi minősítést – olvasható az Árpád Fejedelem iskola közleményében. A tanárok továbbképzése a pedagógus életpálya modell gyakorlati fázisába érkezett, ennek keretében szerezte meg a váci igazgató a képesítést. A kormány által támogatott programban a pedagógusok a gyakornoktól egészen a kutató tanár fokozatig érhetnek el minősítéseket.

A váci Árpád Fejedelem Általános Iskola igazgatója augusztusban kezdte meg az Oktatási Hivatal által bonyolított továbbképzést, melynek előzményeként egy bővített portfóliót és egy online tesztet kellett elvégeznie. Maga a blended típusú képzés hat hetet vett igénybe, ennek nagy része számítógépes távoktatást jelentett, majd két nap kontaktképzés és vizsgatétel következett a központban. Magyari József a váci pedagógusok közül elsőként jutott be a programba, majd 97 százalék felett teljesítette azt.

Magyari József, igazgató, Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola
Azt gondolom, hogy mint intézményvezető feltétlenül fontos, hogy a napi aktuális előírásokat, szabályokat én ismerjem, tisztában legyek velük. Itt a képzés során én azt gondolom, hogy nagyon sok kérdésemre kaptam választ és hát ezért próbáltam, hogy a kollégáimon is tudjak segíteni. Hát igazából ösztönzöm őket, hogy minél többen vállalják ezeket a minősítő vizsgákat, mert ha itt vagyunk a pályán, én azt gondolom, hogy mindig napi aktuálisan kész kell, hogy legyünk a feladatokra.

Magyari József tanfelügyelői- és szakfelügyelői képesítést szerzett, amely plusz keresettel és feladattal is jár, hiszen a váci igazgatónak ezentúl a pedagógus kollégáit kell majd minősítenie. Az igazgató sikerén felbuzdulva azóta több Árpádos tanár is elkészítette a portfólióját a képzésen való részvétel reményében.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.26333 )