News Item: : Pedagógusnap. Dolgozóit ünnepelte a Váci Tankerület.
(Category: Hírek)
Posted by webV
csütörtök 04 június 2015 - 08:54:28

Ismét megünnepelte dolgozóit a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Váci Tankerülete. Hétfő délután Günther Miklósné tankerületi igazgató köszöntötte a térség tanárait és oktatóit pedagógusnap alkalmából a váci Művelődési központban. Az ünnepélyes eseményen a Madách Imre Gimnázium és a Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai szórakoztatták a közönséget, majd átadásra kerültek a pedagógusok áldozatos munkájáért járó elismerések.

Magyarországon 1952 óta ünnepeljük június első vasárnapján a pedagógusokat. A három éve megalakult Klebelsberg Intézményfenntartó Központ pedig már harmadik alkalommal köszöntötte egy ünnepség keretében a Váci Tankerület dolgozóit. Hétfő délután a Madách Imre Művelődési Központ Kamara terme adott otthont az eseménynek, melyen a térség intézményvezetői és az idén elismerésre jelölt pedagógusok vettek részt. Az egybegyűlteket először a Madách Gimnázium diákja szórakoztatta egy verssel, majd a Pikéthy Zeneiskola növendékei előadásában hangzott el egy népdal. Ezt követően Günther Miklósné a Váci Tankerület igazgatója köszöntötte a megjelent tanárokat.

Günther Miklósné, igazgató, KLIK Váci Tankerület
Látom, hogy az átállásnál mennyi gondotok, mennyi bajotok van, viszont örömmel veszem tudomásul azt, hogy valahogy egy pedagógus is mindig ügyes. Alkalmazkodik a változó időkhöz és most már harmadik éve annak, hogy a változás létrejött és én úgy látom, hogy nektek egyre többet kell alkalmazkodni. Ugyanolyan nehéz a munkátok, nap, mint nap fel kell kedves intézményvezetők és pedagógusok találni magatokat, de ti ezt megteszitek. Egyre kevesebb panasz érkezett hozzám, mert látjátok, –remélem azért– hogy amit tudok, megteszek.

A tankerületi vezető hangsúlyozta: a sokszor áldatlan körülmények között is egy dolog befolyásolhatja igazán az oktatás színvonalát, ez pedig a pedagógusok hozzáállása. Günther Miklósné elismerte, hogy a fenntartó váltás nem volt zökkenőmentes, de támogatásáról biztosította kollégáit, akiktől továbbra is türelmet kér. Az igazgató beszédét követően a térség tanárait díjazták. Idén a legmagasabb elismerésben, azaz vas diplomában részesült Kmetty Kálmánné óvónő a 65 éve megszerzett pedagógiai képesítéséért, valamint Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel tüntették ki Palásthy Csilla Anikó nyugdíjba vonuló tanárnőt. Emellett öt gyémánt- és három aranyoklevél talált gazdára a 60, illetve 50 évvel ezelőtt megszerzett pedagógiai minősítésért. Ezt követően két nyugdíjba vonuló váci oktatót köszöntöttek, majd az elnöki oklevelek kerültek átadásra hat városi intézmény összesen 53 dolgozója számára. A díjazottak teljes névsorát megtekinthetik a honlapunkon.


Díjazottak

Díszdiplomában részesült:
- Vas diploma
Kmetty Kálmánné óvónő
- Gyémánt oklevél
Sesztay Nándorné óvónő
Buchnitz Zoltán tanár
Harmos Béláné tanár
Matusek Istvánné tanár
Oravecz Istvánné tanító
- Aranyoklevél
Rátóti Józsefné óvónő
Boroncsok Béla tanár (Elhunyt, a felesége vette át)
Regyep Jánosné tanár

Nyugdíjba vonul:
Palásthy Csilla Anikó – Váci Juhász Gyula Általános Iskola – Pedagógus Szolgálati Emlékéremben is részesült.
Orvos Andrásné – Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola

Elnöki oklevelet kapott:
Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola pedagógusai közül:
Pornói Istvánné, Szalókiné Horváth Ágnes, Horváth Gyuláné, Kontreczki Anikó, Bruderné Kárpáti Andrea, Verebélyiné Szilágyi Katalin, Vargáné Zsadányi Éva, Mátrai Zsuzsa, Szikora Gyula, Magyari József

Váci Bartók Béla Zenei Alapfokú Művészeti Iskola
AgodAlíz, Blaskó Csaba, Csoba Tünde, Dónusz Katalin, Kelemen Kinga, Kurucz Györgyné Láng Ilona Katalin, Kutor Noémi, Lukszics Hajnalka, Papné Majer Veronika, Prekup Valér, Seres Tamás, Simon Viktória, Szabó András, Szatmári Ferenc, Zvolenszki Zoltánné

Váci Földváry Károly Általános Iskola
Pallaginé Nagy Ágnes, Berta Istvánné Ivanics Valéria, Nagy László Sándorné, Cser Gézáné,Zsigmond Ildikó

Váci Juhász Gyula Általános Iskola
Kurucz Attila, Berkes Ferenc, Kondorosiné Marton Judit, Klimász Gyuláné, Száraz Józsefné, Hogál Gabriella

Váci Petőfi Sándor Általános Iskola
Harsányiné Szalatnyai Tünde, Harsányi Zoltán, Detréné Kékesi Márta, Pajorné Battha Györgyi, Kovács Gergely, Szilágyi Fatime, Kacsóné Ottó Ágnes

Váci Madách Imre Gimnázium:
Boda Mária,Csernákné Quell Beáta, Gál Zoltán, Gálné Harangozó Mária, Jakus Attila, Juhász Gábor, OglnéCzepek Mária, Steidl Anna, Mester György Istvánné és Kovács Áronné (iskolatitkárok)


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.27431 )