News Item: : SPORT
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 20 április 2017 - 08:20:55

Tizenegy góllal nyert a Vác élvonalbeli női kézilabda csapata, a férfiak kikaptak Mezőkövesden, a váci labdarúgók a felcsúti vereséget követően a hétvégén 2 gólos hátrányt ledolgozva döntetlenre hozták a Kisvárda elleni mérkőzést.

Az első osztályú női kézilabda bajnokság 20. fordulójában: Ipress Center Vác – Kisvárda 37-26. A mérkőzés első félidejében nagyon szoros volt a mérkőzés. Ebben a 30 percben sok gól esett, ami annak tudható be, hogy a csapatok elfelejtettek védekezni. A váciak az első 3 perctől eltekintve végig vezettek, s a szünetre 3 gólos, 17-14-es hazai vezetéssel mehettek a játékosok. A fordulást követően 10 perc alatt egy 9-1-es periódust produkáltak a hazaiak. A gyors bekapott gólok megzavarták a vendégeket, akik nem tudtak mit kezdeni a gyors és szellemes váci támadásokkal. A találkozó utolsó 10-15 percében egyre több fiatal is lehetőséget kapott a csapatokban, a váciaknál mindenki pályára lépett a benevezett játékosok közül. A hazaiaktól Jovetics 7, Basics, Radoszavljevics és Soós 6-6 góllal volt a legeredményesebb játékos.

Az első osztályú férfi kézilabda bajnokság 23. fordulójában a már első osztályú tagságát meghosszabbító Váci KSE a már kiesett Mezőkövesd csapatához látogatott. A"tét" a kövesdieket motiválta jobban, bár a Vác kezdett pontosabban és ragadta magához a vezetést. A folytatásban háromgólos előnyünknél egy érthetetlen 0-6-os rohamot produkáltunk, és csak a jó félidei hajránknak volt köszönhető, hogy "csak" kétgólos hátránnyal mehettünk pihenőre. A második félidőt a váciak kezdték jobban, és az első négy gólt ők szerezték, ezzel sikerült megfordítani a találkozó állását. A vendéglátók természetesen ettől nem adták fel, és mi hiába szereztünk könnyen gólokat a mai napon a védekezésünket már nem hoztuk magunkkal, így a nem túl acélos hazai csapat is folyamatosan túljárt az eszünkön és végül győzelemmel búcsúzhattak közönségüktől.
Mezőkövesd - Váci KSE 31–27. Csapatunkból Popovics és Vasics 6-6, Topics 4 góllal volt a legeredményesebb játékos.

Az NB II-es labdarúgó bajnokság hétközi fordulójában Felcsúton vendégszerepelt a Vác a Puskás Akadémia otthonában. Sok esélyünk nem volt a találkozón, ahol 1-0-s első félidőt követően 4-1-re kikapott csapatunk. Egyetlen gólunkat Nagy Sándor szerezte. Vasárnap a 30. fordulóban a Vác csapata a Kisvárdát fogadta Dunaújvárosban. A vendégek hiába voltak kétszer is kétgólos előnyben, a Vác felállt és 3–3-ra mentette a találkozót. A mérkőzés elején nagyon bekezdett a Kisvárda, a 7. percben megszületett az első gól: Rajczi Péter lába összeakadt egy hazai védőével a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest a sértett értékesítette.
A Kisvárda a 13. percben növelte előnyét, amikor is a kapu elé tekeredő labdáért folyó harcban Tóth Barnabás rálökte Rajczit a saját kapusára, aki így nem tudta lehúzni a beadást – a helyzetet Oláh Gergő használta ki és szerezte meg a 2. kisvárdai gólt. A szünetet követően szépítettek a váciak, Kákonyi Dániel a jobb szélről, majdnem az alapvonalról lőtt hihetetlen gólt, de nem örülhettek túl sokáig a hazaiak, ugyanis a 63. percben Oláh ismét betalált a váci kapuba.
Ekkor úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés, csakhogy bő három perccel később már egál volt: előbb Tóth Barnabás fejelt a kapuba, majd Gulyás Máté remekül célzott szabadrúgásból, beállítva ezzel a 3–3-as végeredményt.This news item is from ESTV Online
( http://estv.hu/news.php?extend.30841 )