News Item: : Ismét szakmák éjszakája Vácon
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 20 április 2017 - 09:02:21

Másodszor rendezik meg Magyarországon a szakmák éjszakáját, amihez e Váci Szakképzési Centrum intézményei is csatlakoznak. Pénteken a Boronkayban például lego robot programozásával, áramkörök építésével, ismerkedhetnek a fiatalok, a Király Endrében kutyás bemutató, lövészet és hibrid járművek várják az érdeklődőket, az egészségügyi és a közgazdasági középiskolákban pedig ingyenes vércukorszint, vérnyomásmérés és masszázs, illetve többek között kommunikációs tréninggel találkozhatnak a diákok. A cél akárcsak a felnőttek esetében, hogy felkeltsék a szakmák iránt az érdeklődést, amelyre tehát 18.00. órától este 10.00.-ig biztosítanak programokat a váci középfokú iskolák.

Dudás Tibort főigazgató Váci Szakképzési Centrum
A tavaszi rendezvény, tehát a „Szakmák éjszakája” az elsősorban az 5,6,7. osztályosokat célozza meg és annyiban más, hogy nem csak megnézhetik, hanem ők is közvetlenül részt vehetnek ezekben a tevékenységekben és sokkal nagyobb palettát próbálunk felvonultatni, hiszen az időtartam is tágabb, mint egy délelőtti időszak, amit az oktatásból vesznek el az általános iskolások. Abban is más, hogy sokkal több külsős szereplőt próbálunk bevonni ezekbe a rendezvényekbe, tehát vállalatoknak a képviselőit, hozzák el a munkatársakat, beszéljenek ők is arról, hogy milyen tevékenységek kapcsolódnak egy szakmákhoz.

A híradót követően bővebben hallhatnak a szakmák éjszakája rendezvényről a híradót követő nagyító című hírháttér műsorban.This news item is from ESTV Online
( http://estv.hu/news.php?extend.30845 )