News Item: : Polgármesteri tájékoztató
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 20 április 2017 - 09:04:05

Önkormányzati feladatok elvégzéséről tartott múlthét csütörtökön sajtótájékoztatót a polgármester. Szóba került a KRESZ parkban elvégzett felújítás, a deákvári vízfogó kapacitásbővítése és Fördős Attila arról is beszámolt, hogy elkészült a szintén Deákváron található Hanusz és Kis utcát összekötő lépcsősor renoválása.

A polgármesteri sajtótájékoztatón először a KRESZ park nemrégiben befejezett felújítása került szóba. Mint ismeretes, tavaly a padok és a játszóeszközök átfestését végezték el a holding munkatársai, az idei szabadtéri szezonra pedig a legnagyobb deákvári játszótér nevét adó közlekedési jelzőtáblák is a helyükre kerültek.

Fördős Attila polgármester
Most jutottunk el oda a költségvetés elfogadását követően, hogy egymillió forintot tudtunk erre szánni. Megújultak a jelzőlámpák és az aszfalt. Ez úton is szeretném kérni a lakosság segítségét, hogy a természetes amortizáció mellett a rongálásokra mindig próbáljon reagálni és tegyen bejelentést, ha ilyet tapasztal.

A polgármester beszélt egy másik Deákvárt érintő beruházásról is. A Naszály úti záportározókban, ismertebb nevükön vízfogókon elvégezték a mederkotrást és zsilipek kiépítésével javítottak a tározók műszaki tartalmán is. Ezzel azt is el lehet kerülni, hogy a szomszédban épülő társasházak esetében egy magasabb vízállás problémát okozzon.

A zsilip rendszeresítésével lehetőség nyílik a víz elvezetésére, így a kapacitás bővül és a villámzáporoknál nem fog problémát okozni.

A polgármester egy harmadik deákvári fejlesztésről is beszámolt. A Hanusz utca és a Kis utca közötti lépcsősor felújítására szintén egymillió forintot fordított a város, a kivitelezést pedig a Király Endre szakközépiskola szakoktatói és diákjai segítették.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.30846 )