News Item: : Vác Város Díszpolgára és Pro Urbe Díjakra lehet javaslatot tenni
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 18 május 2017 - 10:03:22

Magas presztízsű városi kitüntetések kiosztásához vár javaslatokat az önkormányzat. A Vác Város Díszpolgára és a Pro Urbe egyéni, valamint közösségi díjak odaítélésére június 15-ig lehet javaslatot tenni írásban, a polgármesternek címezve. A kitüntetések átadása a Szent István napi ünnepség keretében a város nyilvánossága előtt zajlik majd.

A díszpolgári oklevelet és a Pro Urbe kitüntetéseket hagyományosan az augusztus 20-i városi ünnepség keretében adják majd át. Vác Város Díszpolgára címet az kaphat, aki a település érdekében hosszú időn keresztül kimagasló társadalmi, gazdasági, közösségi, vagy kulturális tevékenységével öregbíti a város hírnevét, vagy történelmileg is maradandót alkot. A kitüntetést megkaphatja Vácról elszármazó, külföldön élő, illetve a rendelet hatályba lépését követően elhalálozott személy is.
A Pro Urbe kitüntetés annak adható, aki Vác érdekében maradandó, kiemelkedő tevékenységet folytatott tudományos, kulturális, vagy sport területen, de adományozható önfeláldozó és lelkiismeretes munka, életmű elismeréseként is. Ezt a címet elnyerheti egyén, vagy közösség. A kitüntetésekre a javaslatokat az ajánlott személy, vagy közösség megnevezésével, tevékenységének és érdemeinek részletes indokolásával június15-ig lehet benyújtani a polgármesternek címezve.This news item is from ESTV Online
( http://estv.hu/news.php?extend.30984 )