News Item: : Közösségi szolgálat a váci rendőrségen
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 18 május 2017 - 10:12:19

A Váci Rendőrkapitányság negyedik éve kínál lehetőséget arra, hogy a környékbeli középiskolás diákok 15 órát tudjanak le a kötelező 50-ből, amit érettségiig közösségi munkával kell tölteniük. A többéves tapasztalat azt mutatja, hogy a fiatalok között népszerű a nem túl nehéz munka, egyre többen választják, hogy egy héten keresztül a bűnmegelőzés területén tegyék hasznossá magukat.

Idén hat egymást követő héten várja a váci rendőrség azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik az érettségi megszerzéséhez szükséges 50 órányi közösségi munkára keresik a lehetőséget. A korábbi évek tapasztalata azt mutatja, hogy a kínált munka népszerű a diákok körében, ezért idén több főt fogad a kapitányság.

Latorovszky Gábor rendőrkapitány, Váci Rendőrkapitányság
Együttműködési megállapodás keretében különböző szakközépiskolákkal és gimnáziumokkal kötöttünk együttműködést. Ennek keretében most június 19-én indulna, heti váltásokban körülbelül tíz főt szeretnénk foglalkoztatni napi három órában. Ennyit tesz lehetővé a jogszabály, fiúkat, lányokat egyaránt. A bűnmegelőzés lenne a fő téma.

Ez azt jelenti, hogy a pár órás eligazítást követően a város forgalmasabb területein, a parkolókban és a strand környékén végeznének szórólapozást és bűnmegelőzési felvilágosítást a diákok. A parancsnok szerint nyáron a nagy melegben az emberek sokszor hajlamosak megfeledkezni a biztonságról, ezért a fiatalok munkája valóban segíti az egyenruhások bűnmegelőző tevékenységét.

Napi három órát dolgozhatnak, a jelentkezéseket várjuk , az elérhetőségek megvannak, Kovács Sándor rendőr alezredes úr fogja ezt egy kézbe, ő a koordinátor és ő lesz többségében a diákokkal is.
This news item is from ESTV Online
( http://estv.hu/news.php?extend.30989 )