News Item: : Sporthírek
(Category: Hírek)
Posted by webK
csütörtök 10 augusztus 2017 - 09:10:55

Vereséget szenvedett másodosztályú labdarúgó csapatunk, hat érmet nyertek a váci fiatalok a sárkányhajó világbajnokságon.


Az NBII –es labdarúgó bajnokság 2. fordulójában az újonc Kazincbarcika ideiglenes otthonába, Tiszaújvárosba látogatott a Vác FC csapata.Jól indult a mérkőzés a mieink számára, hiszen már a 15. percben megszereztük a vezetést. Nagy Richárdiramodott meg remekül a jobb szélen, becselezte magát a tizenhatoson belülre, ahol már csak szabálytalanul tudták megállítani a hazai védők. A kiharcolt büntetőt Balajti magabiztosan értékesítette. A vezető gól megnyugtatta a csapatot, továbbra is támadásban maradtunk, azonban nem sikerült növelnünk az előnyünket. Aztán a 39. percben a semmiből egyenlített a Barcika. Egy kezezés után megítélt büntetőt Takács értékesített.A második félidő 64. percében egy előre ívelt labdát Bene csúsztatta tovább Kanaloshoz, aki megszerezte a hazaiak 2., egyben győztes találatát. A végeredmény: Kazincbarcika – Vác 2-1.

A franciaországi Divonban került sor a 13. IDBF U18 és U24-es Sárkányhajó Világbajnokságra. A váci Dunai Sárkányok Egyesületétől 8 fiatal szerepelt a magyar válogatottban. A versenyen Kanada, Ausztrália, Németország, Anglia, Ukrajna, Olaszország és Magyarország csapatai vettek részt. A mieink remekül szerepeltek, hiszen 200, 500 és 2000 méteren az U18-as korosztályban mixben ezüstérmesek, 200 méter női kishajóban bronzérmesek lettek, míg 2000 méteren a 6. helyen végzett a női kishajós egység. A fiúk 200 méter távján kishajóban aranyérmet nyertek, 2000 méteren pedig a 2. helyen végeztek. A válogatott tagjai voltak: Mocsonoky Zselyke, Czakó Boróka, Kovács Kincső, Kovacsics Dalma, Bíró Krisztián, Bojtay Bálint, Ring Rómeó és Fodor Sebestyén.This news item is from ESTV Online
( http://estv.hu/news.php?extend.31360 )