News Item: : Megkezdődött az advent. A KDNP a fehérek templománál ünnepelt.
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 05 december 2017 - 10:35:01

Vasárnap este a Fehérek templománál tartotta meg szokásos adventnyitó rendezvényét a Kereszténydemokrata Néppárt váci szervezete. Az eseményen Csáki Tibor lelkész idézett a bibliából, illetve Rétvári Bence tartott beszédet. A kereszténydemokrata politikus a z összetartozás fontosságát hangsúlyozta, kiemelve hogy a KDNP az a politikai közösség, amely olyan eszmeiségben hisz, ami átvezeti az embert minden nehézségen. A kereszténydemokraták váci szervezete karácsonyig minden vasárnap este hatkor megtartja gyertyagyújtási rendezvényét. Az eseményen Simon Mária vezényletével a Fehérek Templomának kórusa működött közre.

A Fehérek Templomának énekkara nyitotta a rendezvényt, majd Dr. Áfra Tamás a Kereszténydemokrata Néppárt váci szervezetének tiszteletbeli elnöke köszöntötte advent első vasárnapja alkalmával az egybegyűlteket. Már több éve szervezi meg a néppárt (vágó 11.36)a templom oldalában a fél hetes mise előtt az összejövetelt azzal a céllal, hogy felhívják a járókelők figyelmét az adventi időszak kezdetére. Az első gyertyagyújtás alkalmából Rétvári Bence beszélt a kereszténység erejéről, amely mint mondta olyan örökérvényű eszmeiséget hordoz amely minden korszakban képes összetartani és nehezebb időkben átmenteni a közösségeket.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár KDNP
Közösségben érzik az emberek, hogy a szabályok fontosak, hiszen annak az embernek a szemébe fogok nézni holnap is, akivel esetleg az együttélés szabályait ma megszegem. Ha ez egy szétesett társadalom akkor nincs ereje a normának, a szokásnak, a morálnak, mert bárkivel bármi könnyen megtehető, hiszen a külső gátak így lebontódnak és marad a belső meglevő, vagy meg nem levő gát akkor, amikor valaki a jót vagy a rosszat teheti amikor választhat a jó és a rossz közül. Ezért fontos az erős közösség ezért fontos egy erős társadalom ezért fontosak a helyi közösségek , akár vallási alapon, akár területi alapon mint egy városnak a polgára, vagy akár politikai közösség révén is amelynek nyilván egy evangelizációs feladata van, hiszen a KDNP messze több mint a tagjainak a közössége ha csak az lenne akkor valamikor 1997-98-ban megszűnt volna.

A folytatásban Csáki János tiszteletes emelete ki az újszövetség örökérvényű üzenetét: hogy kétezer évvel ezelőtt Isten Jézus Krisztuson keresztül belépett az emberiség történetébe, ami lehetőséget ad arra, hogy az emberi kapcsolatainkban is erőt kapjunk a szeretet kimutatásához.

Csáki János tiszteletes
Mert, hogy méltók nem vagyunk, mindig elesettek nyomorultak vagyunk. És az Isten az aki belép és mintegy felemel bennünket a magunk elesettségében. Azt mondja Jákob Apostol: közeledjetek az Istenhez és ő is közeledni fog hozzátok. Én azt gondolom ez a mi dolgunk, ez a lehetőségünk. Közeledjetek mindig kicsi apró dolgainkkal és nagyokkal! Kinek mi a lehetősége. A szeretet tetteivel.

A rendezvény végén a megjelentek meggyújtották az adventi koszorún az első gyertyát, majd imádsággal zárták az összejövetelt. A következő hetek vasárnapján egészen karácsonyig szervez a KDNP adventi rendezvényt, aminek keretében más felekezetek vallási képviselői olvasnak majd fel a bibliából.This news item is from ESTV Online
( http://estv.hu/news.php?extend.31874 )