News Item: : Kevesen jöttek adakozni a rossz idő miatt, az akció azonban továbbra is tart.
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 07 december 2017 - 08:56:21

Hétfőn a szegények miséjével kezdődött a Konstantin térre szervezett adománygyűjtési akció, majd a székesegyház bejáratánál folytatódott az ételosztással egybekötött rendezvény. A Szent Anna Karitász által szervezett eseménynek nem kedvezett az időjárás, ezért az adakozók helyett inkább a rászorulók jöttek el az ételért. A hiányt szenvedők közül sokan keresik meg az adományboltot ingyen étel, ruha, vagy tűzifa reményében, ezért a napokban a váci utcákon is gyűjtést végeznek majd a diákok és a karitász önkéntesei.

Együtt imádkozott Varga Lajos segédpüspök és a karitász helyi munkatársa a szegényekért fél ötkor megtartott hétfői szentmisén. A váci önkéntesek is csatlakoztak a Katolikus Karitász által szervezett „ Egymillió csillag a szegényekért” akcióhoz, aminek a keretében rászorulók részére gyűjtenek adományokat. A misét követően a segítők mellett a zenészek is várták a szegény családokat, akik részére csomagokat osztottak a karitász munkatársai. A meggyújtott gyertyákért cserébe viszont adományokat vártak a szervezők, azonban a rosszidő miatt kevesen jöttek el az adakozni vágyók közül.

Palánkiné Kiss Andrea Szent Anna Karitász Vác

Az adományboltunk nyitvatartási idejében a Hattyú utca 1-ben várunk gyerekruha és élelmiszer-adományokat illetve a Szent Anna karitász önkéntesei december 18-ig a városban a járókelőket megszólítják hogy a rászorulóknak gyűjtenek és az adományért egy jelképes ajándékként az Egy millió csillag gyertyát adnak. A zeneiskolával jó kapcsolatban vagyunk és az ő növendékeik is részt vesznek ebben az adománygyűjtésben, őket fogják látni a város több pontján is, a gyerekek karitászos mellényekben vannak kint, illetve az önkénteseken rajta van ez az egyenruha. Folyamatosan várjuk a támogatásokat mert rengeteg kérelem érkezik hozzánk és az egyházmegye területén igyekszünk mindenféle segítséget nyújtani. A pénzadományokból nagyon sokan várnak tűzifa támogatást illetve kályhákat, mert a hidegre való tekintettel erre van még a legnagyobb szükség.

Az Egymillió csillag a szegényekért gyűjtés Vácon a Dóm téri eseménnyel indult és a következő napokban is zajlik majd, egészen karácsonyig.This news item is from ESTV Online
( http://estv.hu/news.php?extend.31877 )