News Item: : Csomagokat osztott a Mikulás a váci főtéren.
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 07 december 2017 - 09:00:30

Többségében ma reggelre teltek meg a Mikulás ajándékaival cipők, de volt ahova már tegnap este ellátogatott személyesen a nagyszakállú. A Váci Karácsonyi Vásár szervezői jó előre meghirdették a Télapó érkezését, így kedd este bőven akadt közönsége a Március 15. téren a nem mindennapi eseménynek.

Mikulásváró rendezvénnyel várták a váci gyerekeket a Karácsonyi Vásár szervezői. A művelődési központ jóvoltából felállított színpadon a Játékok Palotája nevű formáció előadása zajlott, nagyjából a klasszikus felállás szerint. A forgatókönyv szerint a főszereplő várta a Mikulást de sajnos közben elaludt. Ezt kihasználva igyekezett a krampusz ellopni a jó öreg zsákját, azonban a gyerekek, és erre nem kellett őket nagyon biztatni, őszinte hangoskodással akadályozták meg az ünneprontó szándékát.

Természetesen a történet jó véget ért, hiszen a manók segítségével a Mikulás megjelent a színen és a jó útra tért krampuszokkal együtt –valóságban persze a széchenyi utcai bolt támogatásának köszönhetően féktelen csomagosztásba kezdett.

A Madách Imre Művelődési Központ által szervezett mikulásváró ünnepség ezzel még nem ért véget, hiszen a gyerekek számára arcfestés is zajlott és lufihajtogatásra is lehetőség nyílt. A programot követően végül a mikulás egy üzenettel távozott a váci főtérről.
Mikulás: A váci gyerekeknek csupán annyit üzenünk mi, az északi sark lakói és jómagam a Télapók, hogy legyenek jók, szeressék a családjukat és viszont kapják mindazt, amit nekik adnak.
This news item is from ESTV Online
( http://estv.hu/news.php?extend.31878 )