News Item: : Bázisintézmény lett a Madách
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 07 december 2017 - 09:04:35

Az Oktatási Hivatal Bázisintézmény lett a váci Madách gimnázium. A titulus ebben az esetben elsősorban a pedagógusokat érinti, hiszen ez esetben az intézményben zajló szakmai továbbképzések, bemutató órák és műhelyfoglalkozások lebonyolításáról van szó. A címet tavasszal kapta meg az iskola, jelentőségét mutatja, hogy Pest megyében a vácival együtt összesen három oktatási intézmény viseli a rangot.

A Bázisitézmény cím elnyerésére még januárban hirdetett pályázatot az Oktatási Hivatal. A cél, hogy a rangot elnyerő intézmény jó gyakorlatot mutatva lehetőséget biztosítson más iskolák pedagógusainak szakmai továbbképzésére, a műhelymunkákra és a diákok tanulmányi versenyeinek lebonyolítására. A Madách pályázott és nyert: idéntől három éven keresztül üzemelhet az Oktatási Hivatal bázisaként.

Horváth Edit igazgató, Madách Imre Gimnázium
Valóban egyfajta rang is egy iskola számára, úgy érezzük. Úgy éreztük akkor is, amikor beadtuk a pályázatot, hiszen Észak-Pest megyében mi vagyunk az egyedüli gimnázium, amely ezt a címet elnyerte és tényleg arról van szó, hogy az elsődleges cél a horizontális tudás-megosztás, tehát a jó gyakorlatok terjesztése. Sok mindent egyébként is csinálunk, és ezt szervezettebben, tudatosabban és így összességében a szakmai fejlődést, a pedagógusok szakmai fejlődését segítve.

A módszertani képzésekből egyébként a madáchos tanárok is kiveszik a részüket: 2017 nyarán 12, az azt megelőző évben 6 pedagógus vett részt külföldi tanulmányúton az Erasmus plusz program lehetőségeit kihasználva. A bázisintézményi státusz egyelőre úgy tűnik, beváltja a hozzá fűzött reményeket, az eddigi rendezvények visszajelzései jók. Volt olyan program, amelyen például egy budapesti iskola teljes tantestülete részt vett, de ezen a héten is több bemutató órát tartanak a megye területéről érkező pedagógusoknak.
This news item is from ESTV Online
( http://estv.hu/news.php?extend.31880 )