News Item: : Sportos diákok elismerése
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 07 december 2017 - 09:09:08

Sportban eredményes váci tanulókat és felkészítő tanáraikat köszöntötték hétfő délután a Boronkay középiskola tornatermében. Az önkormányzat minden évben egy külön ünnepség keretében ismeri el a váci diákok kiemelkedő sportteljesítményét. A 2016-17-es idényben lezajlott Országos Diákolimpia váci dobogósainak idén Mokánszky Zoltán sportügyekkel megbízott alpolgármester adta át a városi kupákat.

Általános- és középiskolások vehettek át immár 20. alkalommal kupákat az önkormányzattól azon az ünnepségen, amelyen az Országos Diákolimpián elért dobogós helyezéseket díjazza a város. A rendezvényen felszólaló Mokánszky Zoltán alpolgármester arról beszélt, nem véletlenül kapta meg Vác a Nemzet Sportvárosa címet, hiszen országos viszonylatban is kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet a település.

Mokánszky Zoltán alpolgármester

Már többször elhangzott, hogy Vác városában az utánpótlás nevelés kiemelkedő. Ha visszanézzük az elmúlt 40-50-60 évet, láthatjuk azt is, hogy a város méreteihez képest, a lakosság számának arányában Vác városa adta az országban a legtöbb olimpiai bajnokot, érmest, olimpiai helyezést. Sőt, tovább mondanám: Európa és világbajnokokat.

A mostani alkalommal összesen 126 kupa talált gazdára a legkülönfélébb sportágak képviselőinél: a teljesség igénye nélkül labdarúgók, evezősök, úszók, és asztaliteniszezők, valamint birkózók, súlylökők és sakkozók is átvehették a szépen csillogó kupát. A képzeletbeli „legsportosabb iskola” rangot idén is a Boronkay nyerte, a középiskola diákjai fordultak ugyanis legtöbbször a megérdemelt elismeréssel a kezükben.


This news item is from ESTV Online
( http://estv.hu/news.php?extend.31881 )