News Item: : Megérkeztek az első számítógépek a váci iskolákba.
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 07 december 2017 - 09:10:49

Jövő hét végéig megérkeznek a kormány által ígért számítástechnikai eszközök a váci tankerület iskoláiba. A több mint 2300 eszközből kedden 60 laptopot, projektort és egyéb elektronikai felszerelést adtak át a Bartók-Pikéthy Zeneiskolának. Rétvári Bence államtitkár az átadással egybekötött sajtótájékoztatón elmondta: a szoftverekkel ellátott számítástechnikai eszközökkel és az előállított digitális tananyagokkal nem csak a diákok ismeretelsajátítása lesz korszerűbb és élménydúsabb, hanem a pedagógusok munkáját is hatékonyabbá teszi.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár
Olyan dolog történik itt Vácon és az egész Közép-Magyarországi Régióban amire régóta nem volt példa, hiszen nagyon nagy mennyiségben tudunk iskolák számára Pest Megyében is új informatikai eszközöket hozni, van akinek már megérkezik a mai napon. Ez mikulásra jön, a többieknek még karácsony előtt december 15-re érkezik, de ilyen mennyiségű digitális karácsonyi ajándékot a Pest Megyei iskolák még nem kaptak.

A megye 121 iskolájába 4358 számítástechnikai eszköz érkezik a napokban, jelentette be a váci zeneiskola aulájában tartott sajtótájékoztatón Rétvári Bence ahova ahová szintén megérkeztek a kormány által finanszírozott csomagok. Az Emberei Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kiemelte: a tanárok, de főleg a vizuális kultúrán nevelkedett diákok igényei is átalakultak mára ezért van szükség ezekre az eszközökre annak érdekében, hogy az ismeretek elsajátítása korszerűbb és élménygazdagabb lehessen. Rétvári Bence arról is beszélt az átadón, hogy a technikai eszközök biztosítása mellett a digitális tananyag előállításán is folyamatosan dolgozik a minisztérium, aminek nagy része már a Nemzeti Köznevelési Portálon keresztül elérhető.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár

Az állami tananyagfejlesztés most már lehetőséget biztosít arra, hogy nem különböző szerzői jogok által védett és nehezen hozzáférhető tartalmak jönnek létre privát szolgáltatók fizetős szolgáltatásai révén, hanem ahogy a tankönyvek tartalma közkincs és mindenki az okos portálról letöltheti, kinyomtathatja, használhatja akár diák, akár tanár, szülő bárki egyaránt, úgy ugyanúgy ezek a digitális tartalmak is teljesen ingyenesen és határokon átnyúlóan jönnek létre. Mindenki számára, hiszen ezt akár Erdélyben vagy egy szórvány magyar közösség iskoláiban is ugyanúgy lehet használni mindenki számára a világhálón elérhető így a nemzetegyesítésnek is fontos része.

A sajtótájékoztatón elhangzott a megyei kontingensből a tankerülethez tartozó öt váci iskolába 360 eszköz érkezik, ebből 118 monitorral ellátott asztali számítógép, 67 laptop és 57 projektor lesz szétosztva. A Bartók-Pikéthy Zeneiskola informatikusa a tanárok és diákok kedden birtokba is vették az új számítástechnikai eszközöket.This news item is from ESTV Online
( http://estv.hu/news.php?extend.31882 )