News Item: : Sálakat kötözött a padokra a Szent Anna Karitasz
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 09 január 2018 - 07:56:37

Az utóbbi hetekben a tél ugyan enyhébbik arcát mutatja, de még korán sem ért véget. Az ünnepek környékén és a hideg napokban jelentősen megnő azoknak a száma, akik valamilyen formában jótékony akcióba fognak, vagy gyűjtésbe kezdenek a rászorulók érdekében. A Szent Anna Karitász egy csoportja pénteken egy eredetileg Amerikából induló kezdeményezéshez csatlakozva sálakat és sapkákat helyezett ki a főtérre és a környékére azzal a céllal, hogy akinek szüksége van rá, elviheti.

Péntek délután a Szent Anna Karitász egy elszánt kis csoportja már második alkalommal jelent meg a főtéren, hogy aztán a Széchenyi utcán végighaladva a pályaudvar környékén fejezzék be jótékony küldetésüket. Fákra, oszlopokra és térbútorokra kötöztek fel meleg sálakat és sapkákat, mellettük felirattal: ha fázol, vigyél magaddal- ingyen elvihető.

Székely Sándor csoportvezető, Szent Anna Karitasz
Kimondottan a hideg napokra készülünk. Most szerencsénk van, mert tavaly 20 fokos hidegben kötöztük a sálakat. Most már ez így hagyomány, szerencsére, vagy nem szerencsére ez a koratavaszias idő valószínű, hogy még nem fejezte be a tél a munkáját és szükség lesz még a sálakra, amikre jószívű adakozóktól kaptunk felajánlást.

A látványossága mellett gyakorlati haszonnal bíró kezdeményezés Amerikából indult és számos országban lett népszerű. Székely Sándor szerint az akció arra buzdítja az embereket, hogy törődjenek a rászorulókkal- igaz, a sikeresség ebben az esetben talán nehezebben követhető nyomon.

Gyakorlati tapasztalatból tudjuk, hogy rövid időn belül nem láttunk egy darab sálat sem, ahová mi kikötöztük, de hát ilyen sok sál mellett ez elképzelhetetlen, hogy ismerős sállal találkoznánk.

A szervező hozzátette, az összegyűlt meleg holmikat és a kísérőszöveggel ellátott kis kártyákat egészen az állomásig felaggatják a jól látható helyekre, ahonnan bármely rászoruló kedve szerint elvihet akár több darabot is.This news item is from ESTV Online
( http://estv.hu/news.php?extend.31983 )