News Item: : A házasság hete
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
hétfő 12 február 2018 - 09:24:06

Közel két évtizede Angliából indult a kezdeményezés, amely a Valentin nap közeledtével minden évben a házasság és a család fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. A házasság hetét négy kontinens 21 országában ünneplik, Magyarországra 2008-ban érkezett a keresztény egyházak és civil szervezetek közvetítésével. Vácon évek óta a Credo házban tartanak hozzá kapcsolódó programot.

Szombaton nyolcadik alkalommal rendezik meg Vácon a Házasság hetéhez kapcsolódó rendezvényt a Credo házban. A szervezők ugyan az egyházmegyével karöltve alakítják ki a programot, de azt mondják, délután négytől mindenkit szívesen várnak kortól, nemtől, felekezeti hovatartozástól függetlenül.

Komjátiné Bartos Nóra elnök, Nagycsaládosok Váci Egyesülete

Éppen ezért hirdetjük az egész városban, hogy bárkit szívesen látunk, mert mi ezt nem a valláshoz, hanem két ember elköteleződéséről szól, vallási felekezet nélkül. Nem kell ahhoz vallásosnak, vagy bármelyik felekezethez tartozni, hogy igazán szívből el tudjunk egy másik emberrel köteleződni.

A programra meghívott előadók nyíltan megosztják tapasztalataikat a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről, feszültségeiről, tanácsokkal segítik a házasokat és házasulandókat, de azokat is, akik komoly válságban vannak , vagy megszakadt a kapcsolatuk valamilyen ok miatt.

Először a püspök atya fog egy kicsit beszélni, megosztja a gondolatait a házasságról velünk. Utána pedig, van egy olyan mozgalom, Házas hétvége mozgalom, ők mutatják be a tevékenységüket, ez egy házasság ápolásáról szóló mozgalom tulajdonképpen. A végén pedig jubiláló házaspárokat köszöntünk, akik előre jelentkezhettek. Itt a jubilálás nemcsak az 50, hanem az 5, 10, 15, 25, tehát a kerek évfordulós házaspárokat fogjuk köszönteni. Közben egy kis zeneszámmal nagycsaládos gyerekek fogják szórakoztatni a résztvevőket.This news item is from ESTV Online
( http://estv.hu/news.php?extend.32128 )