News Item: : Új függönyök a traumatológián
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 12 április 2018 - 09:15:23

Péntek délután adta át Meláth Attila a váci baptista gyülekezet nevében azt az 53 darab piros sötétítő függönyt, melyet a váci Jávorszky Ödön kórház traumatológia osztályán fognak használni. Kárpáti Zoltán, ápolási igazgató úgy véli ez az adomány jelentősen javítja majd a gyógyítási körülményeket, akárcsak a 2 éve a belgyógyászatnak szánt függönyök is.

53 darab piros, napszövetből készült függöny fogja ezentúl árnyékolni a kórtermeket a Jávorszky kórház traumatológia osztályán. 2 éve egy hasonló kezdeményezés keretében a belgyógyászat kapott a baptista gyülekezettől új függönyöket, melyek az intézmény dolgozói szerint még mindig kifogástalanok. Kárpáti Zoltán, ápolási igazgató hangsúlyozta, hogy a májustól szeptemberig tartó periódusban szinte nélkülözhetetlen a sötétítők használata, hogy a betegek komfortérzetén illetve a gyógyítási körülményeken javítsanak, azonban a régi függönyeik ezt a funkciót már nem látták el megfelelően.

Kárpáti Zoltán
Amit ti ajándékot hoztatok az kettő az egyben. Egyrészt a függöny, mert idővel a mosás, a napsütés azt kell mondanom, hogy fogyóeszközzé teszi a függönyt, tehát nagyon szépen köszönjük, ez majd a betegek javára szolgál a napsütésben. Nem éri őket a napfény, jobb a közérzetük, és egy jobb közérzetű beteg jobban is gyógyul. A másik, amit kapott a kórház az a szolidaritás ezzel a függönnyel jár, az a figyelmesség, amivel felénk fordultok.

Meláth Attila, a gyülekezet vezetője az átadón elmondta, hogy a továbbra is figyelemmel fogják követni a kórház munkáját, és törekednek majd arra, hogy adományokkal segítsék azt, például beteglátogató székekkel. Decemberben pedig a Vox Humana karácsonyi koncertjéből befolyó bevételt is fel szeretnék ajánlani az intézmény javára.
This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.32359 )