News Item: : 8 éves a Szivárvány Klub
(Category: Hírek)
Posted by Zsóka
csütörtök 26 október 2006 - 21:56:25

Születésnapi ünnepséget tartott a héten a halmozottan fogyatékos fiatalok Szivárvány klubja, a váci szervezeződés bennsőséges hangulatú összejövetellel ünnepelte fennállásának 8. évfordulóját. A 8 esztendővel ezelőtti kezdeteknél még csak alig másfél tucat tagja volt a klubnak, mára azonban ez a szám megsokszorozódott. A Mozgáskorlátozottak Egyesületének Székházában tartott eseményen, rövid múltidézést követően a klubtagok és barátaik mutatták be köszöntő műsoraikat, majd ki-ki vérmérsékletétől függően közös tánccal vagy énekléssel mulatta az időt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Az 1998-ban alakult klub nevében szereplő szivárvány arra utal, hogy mindenki egy önálló szín a palettán, ők ahányan vannak annyiféle emberek. A Szivárvány Klubzületésnapi rendezvényén, amelyet minden páros évben nagyobb körben tartanak, megjelentek a társklubok képviselői, és azok az emberek is, akik az évek során rendszeresen segítik munkájukat. A Szivárvány klub vezetője visszaemlékezésében azt mondta, az eltelt időszak alatt arra a szeretetre a legbüszkébb, amely a tagokból árad minden élethelyzetben. Ahogy Pintér Sándorné fogalmazott, ez a szeretet a semmiből bontakozott ki, egyre nagyobb lesz, és ezt bizony sokan észre is veszik.
Elsőként a Zichy utcai iskolások műsorát láthatták a meghívottak, majd a sződligeti Viktor Speciális Otthon egyik lakója mondott üdvözletként egy verset. A résztvevőknek ezt követően Konczili Edit adott elő néhány dalt, ő egyébként népdalok segítségével meg is énekeltette a születésnapot ünneplőket. A Nyugdíjas Klub képviseletében Cseh János szavalta el egy erre az alkalomra írott versét, aki ezt követően is gondoskodott a kitűnő hangulatról. Ezután pedig egy igen különleges produkciót láthatott a közönség, Napsugár Anna és Csillag Andrea ugyanis Demjén Ferenc zenéjét nemcsak eltáncolta, hanem azt siket jelnyelv segítségével el is mutogatta. Mint megtudtuk, ők alkottk meg először Magyarországon jeltáncegyüttest.


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.325 )