News Item: : Bringával a gyermekekért
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
hétfő 11 június 2018 - 09:24:43

Jótékonysági kerékpározásra hív jövő hét szombaton a Jávorszky Ödön Kórház. Az egészségügyi intézmény az Amway Hungária Kft. országos programjához csatlakozva arra buzdítja a kétkerekűvel rendelkező váciakat, hogy minél többen tekerjék le a 10 kilométeres távot, amivel a kórház közelebb kerülhet a kitűzött cél megvalósításához. A nevezési díjat ugyanis a háztartási termékeket forgalmazó cég megduplázza, majd a teljes összeget átadja a kórháznak. A befolyt pénzből a csecsemő osztályra vennének légkondicionáló berendezést és lecserélnék az elavult éjjeliszekrényeket is.Jövő szombaton ismét jótékonysági kerékpározásra hívják a váciakat. A Jávorszky kórház idén már harmadik alkalommal csatlakozik ahhoz az országos kezdeményezéshez, amit az ismert háztartási kemikáliákat forgalmazó cég szervez országszerte kifejezetten az egészségügyi intézmények támogatására. A támogató jegyekért a felnőtteknek 500 forintot kell fizetni, a gyerekeknek ezúttal is ingyenes a részvétel, érdemes tehát az egész családnak bringára pattanni- mondja a kórház főorvosnője.

Dr. Faragó Andrea ov. főorvos, Csecsemő és Gyermekosztály
Szeretettel várunk mindenkit a kerékpározásra, akinek kedve, ideje, módja van, és nagyon köszönjük a korábbi segítséget is. Mi már három éve ugyanilyen szervezésben kaptunk segítséget, csomó hasznos dolgot a gyermekek ellátásával kapcsolatban. Ebben mindenféle fulladás elleni eszközök, mérleg és nagyon sok hasznos eszköz volt, ami sokat segítette a mi munkánkat.

Tavaly 264 ezer forint gyűlt össze, amiből az Fül-orr-gégészeti osztály egyik termét tudták –ahogyan látható- gyerekbaráttá varázsolni. A most kitűzött cél, hogy a Csecsemő és Gyermekosztály folyósójára egy légkondicionáló berendezést szereljenek fel, és ha elegendő pénz összegyűlik, akkor az elavult éjjeliszekrényekből is le tudnának cserélni néhányat. A jótékonysági program június 16-án délután fél négykor a kórház parkolójában közös bemelegítéssel indul, majd a közel 10 kilométeres távot a kijelölt útvonalon kell teljesíteni a főtérig és vissza. A célban meglepetés és ajándék is várja majd a résztvevőket. A korábbi évek tapasztalata azt mutatja, hogy a kórház dolgozói is szívesen szállnak nyeregbe a jó ügy érdekében.

Aki tud, az itt lesz igen! A nővérek közül és az orvosok közül is lesznek. Én sajnos pont aznap ügyelek, de próbálom elcserélni még ezt az ügyeletet, hogy én is mehessek.
This news item is from ESTV Online
( http://estv.hu/news.php?extend.32619 )