News Item: : Bringával a gyermekekért
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
hétfő 11 június 2018 - 09:24:43

Jótékonysági kerékpározásra hív jövő hét szombaton a Jávorszky Ödön Kórház. Az egészségügyi intézmény az Amway Hungária Kft. országos programjához csatlakozva arra buzdítja a kétkerekűvel rendelkező váciakat, hogy minél többen tekerjék le a 10 kilométeres távot, amivel a kórház közelebb kerülhet a kitűzött cél megvalósításához. A nevezési díjat ugyanis a háztartási termékeket forgalmazó cég megduplázza, majd a teljes összeget átadja a kórháznak. A befolyt pénzből a csecsemő osztályra vennének légkondicionáló berendezést és lecserélnék az elavult éjjeliszekrényeket is.Jövő szombaton ismét jótékonysági kerékpározásra hívják a váciakat. A Jávorszky kórház idén már harmadik alkalommal csatlakozik ahhoz az országos kezdeményezéshez, amit az ismert háztartási kemikáliákat forgalmazó cég szervez országszerte kifejezetten az egészségügyi intézmények támogatására. A támogató jegyekért a felnőtteknek 500 forintot kell fizetni, a gyerekeknek ezúttal is ingyenes a részvétel, érdemes tehát az egész családnak bringára pattanni- mondja a kórház főorvosnője.

Dr. Faragó Andrea ov. főorvos, Csecsemő és Gyermekosztály
Szeretettel várunk mindenkit a kerékpározásra, akinek kedve, ideje, módja van, és nagyon köszönjük a korábbi segítséget is. Mi már három éve ugyanilyen szervezésben kaptunk segítséget, csomó hasznos dolgot a gyermekek ellátásával kapcsolatban. Ebben mindenféle fulladás elleni eszközök, mérleg és nagyon sok hasznos eszköz volt, ami sokat segítette a mi munkánkat.

Tavaly 264 ezer forint gyűlt össze, amiből az Fül-orr-gégészeti osztály egyik termét tudták –ahogyan látható- gyerekbaráttá varázsolni. A most kitűzött cél, hogy a Csecsemő és Gyermekosztály folyósójára egy légkondicionáló berendezést szereljenek fel, és ha elegendő pénz összegyűlik, akkor az elavult éjjeliszekrényekből is le tudnának cserélni néhányat. A jótékonysági program június 16-án délután fél négykor a kórház parkolójában közös bemelegítéssel indul, majd a közel 10 kilométeres távot a kijelölt útvonalon kell teljesíteni a főtérig és vissza. A célban meglepetés és ajándék is várja majd a résztvevőket. A korábbi évek tapasztalata azt mutatja, hogy a kórház dolgozói is szívesen szállnak nyeregbe a jó ügy érdekében.

Aki tud, az itt lesz igen! A nővérek közül és az orvosok közül is lesznek. Én sajnos pont aznap ügyelek, de próbálom elcserélni még ezt az ügyeletet, hogy én is mehessek.
This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.32619 )