News Item: : Megkezdődött a VéNégy. Hétfő hajnalig lehet fesztiválozni a Duna-parton.
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
hétfő 09 július 2018 - 15:14:13

Csütörtökön délben megnyitotta kapuit a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó. A Duna-parti helyszínen egy színházi sátor és két könnyűzenei színpad várja a kikapcsolódásra vágyókat, akiket jól felszerelt kempinggel, és árnyas vízparti pihenőhelyekkel várnak a szervezők. A fesztivál hétfő hajnalig dübörög majd, olyan fellépőkkel, mint például a Tankcsapda, Péterfy Bori, a Quimby vagy a Kiscsillag.Csütörtökön délben a megelőző protokolláris eseményeket követően végre valóban elkezdődött a VéNégy fesztivál, stábunk az első érkezőkkel együtt járta be a bulihelyszínt. A Duna-parti kisdombon a hagyományok szerint a Váci Városfejlesztő Kft. munkatársai a fűbe nyírt lógót is elkészítették a látogatók fogadására, sürögtek-forogtak a színpadi stábok, és a kemping is készen állt a kezdésre, olyan kényelmi felszerelésekkel, mint a zárt zuhanyzó, a szabadtéri mosdókkal kiegészített mellékhelyiségek, vagy a mobiltöltő-állomás, mely széfként is működik. A fesztiváligazgató elmondta, a tavalyinál is több vendég várható.

Kis Domonkos Márk, igazgató, VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó
„…rengeteg az érdeklődő, olyan szinten, hogy a honlapunk az egy pillanatra le is állt, úgyhogy intézkedni kellett, mert ilyen 20 ezer fő fölött volt a nézettsége a honlapnak, a kempingezők már elkezdték bevenni a kempinget, építik a sátraikat. Többszöröse lesz a tavalyinak, mind a nézettség, mind a kempingező, úgyhogy nagyon bizakodóak vagyunk…”

NARR: Bár a legtöbb látogatót a húzóneveknek számító hazai fellépők, így a Tankcsapda, Péterfy Bori, Vad Fruttik vagy a Quimby koncertje vonzza, azért szép számmal érkeznek olyanok is, akik a kevésbé ismert zenei fellépők, vagy a visegrádi országok teátrumainak előadásai miatt vertek sátrat a Duna-parton.

Szigeti Viktória, Veresegyház
„Meg egy cukorká-ra jöttünk, mint zenei program, az érdekel szerintem minket a legjobban, meg színházba nem nagyon tudunk eljutni évközben, úgyhogy az még, ami érdekel minket.”
A nagykoncertek között esténként utcaszínházi előadásokat tartanak a fesztiválhelyszínen, így azokat is beszippanthatja a színházi élmény, akik egyébként a koncertek miatt vettek jegyet.

Bella
„Csak ma, ma jöttünk. –És mire vagytok a legkíváncsibbak? Bëlga és Punnany Massif. Legfontosabbak. ”

A VéNégy fesztivál közkedvelt helyszíne a partszakasz is, ahol árnyékban, függőágyakban pihenhetik ki az éjszakai bulit a látogatók, de lehet hűsölni vagy csendesebb helyszínen beszélgetni is a Dunánál. Vagy, ahogy az látható, még kötéltáncra és meditálásra is kiváló hely lehet. A VéNégy fesztivál programjai hétfőn hajnalban érnek véget, a visegrádi országok közös színházi előadását pedig vasárnap délután 5 órakor mutatják be majd a nagysátorban.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.32743 )