News Item: : Kápolna épül a kórházban
(Category: Hírek)
Posted by Zsóka
csütörtök 26 október 2006 - 22:06:11

Kápolna épülhet a váci Jávorszky Ödön Kórház mellett, az ehhez szükséges terület bérbeadásáról testületi ülésen döntöttek a képviselők. A Váci Egyházmegye a több, mint 250 méteres ingatlanrészt 99 évre évre kapta ingyenes használatba. A megépítendő kápolnát a katolikus egyház mellett a többi történelmi egyház is használja majd, a közüzemi díjakat, a fenntartási költségeket pedig a kórház fizetné. A nemrégiben kötött megállapodás értelmében az egyházi funkció mellett a kórház az épület alagsorában mentálhigiénés foglalkozásokat tartana.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A kórházban jelenleg is működik lelki szolgálat a katolikus, a református, az evangélikus és a baptista egyházak részéről, ezek az alkalmak azonban nem a legméltóbb körülmények között zajlanak most a könyvtárban. A kórház és az egyházak együttműködésében éppen ezért szeretnének egy kápolnát létesíteni, amelyhez a területet a kórház adja, az építkezést pedig az egyházak oldanák meg.
A beruházás, mint a váci egyházmegye kórházlelkészétől megtudtuk, 50 millió forintba kerülne, ehhez pedig a hívek adományai mellett pályázati forrásokat is igénybe kívánnak venni, továbbá várják olyan szponzorok jelentkezését is, aki a nemes célért hajlandóak lennének anyagi áldozatokra.
Az előkészületek már javában zajlanak, a tervek elkészültek, így már csak az anyagi fedezetet kell előteremteni az építkezéshez. Optimista becslések szerint egyébként, ha minden feltétel együtt lesz a beruházáshoz, akkor akár már 2008 nyarán meg lehet majd tartani az első lelkigyakorlatokat a kórházi kápolnában.


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.328 )