News Item: : SPORT
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 09 augusztus 2018 - 07:41:33

Edzőtáborban a váci női kézisek, Galambos Péter 6. helyen végzett az evezős Európa-bajnokságon

A GVM Europe-Vác élvonalbeli női kézilabda csapata immár a felkészülés negyedik hetét kezdte meg, és már túl vannak két mérkőzésen is, ahol a Fehérvár és a Siófok ellen is 3 gólos vereséget szenvedtek, azonban ezek a próbatételek remekül szolgálták a felkészülésüket, hiszen amíg ellenfeleink szinte végig a legerősebb összeállításban szerepeltek, addig a csapatunkban mindenki szinte egyforma lehetőséget kapott a bizonyításra!
A lányokra mozgalmas időszak vár, hiszen augusztus 2.-án Székelyudvarhelyre utaztak, ahol egy héten keresztül edzőtáborban készülnek a hazai és nemzetközi erőpróbákra, majd egy hét után, Debrecen felé veszik az irányt, ahol augusztus 10-11.-én a DVSC Kupán szerepelnek!

Az evezős Európa Bajnokságra Glasgowban került sor. Idén először az evezős EB-t egy kombinált Európa Bajnokság keretein belül rendezték meg Skócia legnagyobb városában, olyan sportágak mellett, mint a szertorna, golf, triatlon vagy kerékpár- és vizes sportok. Az evezősök kontinenstornájának a Strathclyde-tó nyújtott otthont, ahol 32 országból közel 500 versenyző állt rajthoz. A magyar csapat 5 egységgel érkezett a helyszínre, köztük ott volt a Vác Városi Evezős Klub sportolója Galambos Péter is, aki a könnyűsúlyú egypárban indult. Peti az előfutamot könnyedén, technikás evezéssel megnyerte, így közvetlenül bejutott a szombati középfutamba a legjobb 12 versenyző közé. Ott végig magabiztosan vezetve versenyzett. Az utolsó párszáz méteren a brit ellenfele nagy hajrába kezdett, eddigre Petinek viszont már biztos volt a továbbjutás, úgyhogy taktikusan kiengedve a finish-ben, második helyen ért célba. Az igen erős döntőben Peti féltávig a negyedik helyen haladt, üldözve német ellenfelét. A második ezer méter sajnos kevésbé sikerült jól a váci versenyzőnek, így visszacsúszott a hatodik helyre, és szorosan a mezőny mögött ért célba.
This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.32882 )