News Item: : Sporthírek
(Category: Hírek)
Posted by Zsóka
péntek 27 október 2006 - 13:13:42

- első osztályú női kézilabda bajnokság
- Borsodi Liga
- Ifjúsági és Sportbizottság
- atléták országos csapatbajnoksága

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Az elmúlt hétvégén két győri csapat is Vácott szerepelt. Az első osztályú női kézilabda csapat, valamint a labdarúgó csapat játszott bajnoki mérkőzést a váciakkal.
Az első osztályú női kézilabda bajnokságban a Váci NKSE csapata a bajnok győrieket fogadta. A szombat délutáni találkozón nagy csatában 27-25-re nyert a Rába-parti együttes. A váciak közül Farkas 5, Veszeli és Brecska 4-4 góllal volt a legeredményesebb játékos.
A másodosztályú bajnokságban a férfiaknál Tökölön nyert a Szentendre csapata 8 góllal. Az NB II-es bajnokságban a férfiaknál a Mogyoród a Megalódusz SE ellen, a Váci KSE a Dunakeszi Magyarság ellen nyert. A hölgyeknél a Göd Solymáron, a Szentendre hazai pályán gyűjtötte be a bajnoki pontokat, a Veresegyház viszont Dorogon kapott ki.
A Magyar Kupában a férfiaknál a 4. fordulóban a Váci KSE ellenfele a másodosztályú Hort SE-FTC csapata volt. A végig izgalmas találkozón a vendégek 28-23-ra nyertek, így ők jutottak a következő fordulóba
A Borsodi Liga első osztályú labdarúgó bajnokságban a Dunakanyar Vác együttese a negyedik helyezett Győri ETO FC csapatát látta vendégül a ligeti stadionban. A 90 perc során mindkét oldalon adódott gólszerzési lehetőség, de mindegyik kimaradt, így végül gól nélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés.
Az NB III-as labdarúgó bajnokságban: Veresegyház – Erzsébet 1-3, Tura – Dunakeszi Vasutas 2-1. A Pest megyei I. osztályú bajnokságban: Dunaharaszti – Fót 4-0, Őrbottyán – Diósd 2-0, Aszód – Bag 2-10, Gödöllő – Felsőpakony 0-1. A megyei II. osztályban: Kisnémedi – Püspökhatvan 2-5, Piliscsaba – Dunabogdány 4-1, Perbál – Erdőkertes 1-0, Iklad – Verőce 0-4, Tahitótfalu – Pilisszentiván 3-2, Gödöllő – Göd 0-3.
Október 20-án megtartotta alakuló ülését Vác Város Önkormányzatának új képviselő testülete. Az ülésen többek között megválasztották a különböző bizottságok vezetőit és tagjait. Az Ifjúsági és Sportbizottság elnöke Mokánszky Zoltán lett, tagjai: Csontos Csaba, Kiss Zsolt és Kriksz István képviselők. A hatfős bizottság további két helyére a novemberi testületi ülésen választanak külsős tagokat.
Puskás-stadionban rendezték meg az atléták országos csapatbajnokságát. A Váci Reménység Egyesület sportolói három számban is a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Bronzérmet nyert a serdülő leány gerelycsapat, melynek tagja volt Hámori Zsófia, Kovács Vivien, Miskolci Katalin, Lukács Zsanett és Szabó Borbála, a serdülő fiú gerelycsapat, tagjai: Karacs Dávid, Szabó András, Cimbo Balázs, Molnár János, Surim Zsolt, valamint a junior fiú gerelycsapat, melyben Liebhardt Gábor, Lukács Péter, Kardos Dávid, Boros Bence, Kovács Tamás szerepelt.
Október elején, Ócsán került megrendezésre egy röplabda kupa öt csapat részvételével, amit a Varadinum Rex SE váci csapat nyert meg nagy fölénnyel

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.329 )