News Item: : A kormányhivatal szerint az átkötött nyesedéket is kellene szállítani
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 13 szeptember 2018 - 09:10:15

A Kormányhivatal Érdi Járásának Fogyasztóvédelmi Főosztályának végzése szerint Vácon a hulladék elszállításakor el kell vinnie a szolgáltatónak a kötegelt gallyakat is. A hivatal végzését Ferjancsics László mutatta be a médiának, ő volt ugyanis, aki panaszt emelt az ügyben. A képviselő korábbi, ezzel kapcsolatos kérésére reagálva a kommunális, illetve a szelektív hulladékok szállítását végző önkormányzati cég azt nyilatkozta, hogy nincsenek meg a megfelelő feltételek a zsákon kívül elhelyezett nyesedékek összeszedésére, illetve elszállítására.A Vácért Lokálpatrióták és az Együtt közös képviselője továbbra is arra bátorítja a váci lakosságot, hogy a zöldhulladék szállításakor a zsák mellé átkötve is kitehetik a gallyakat. Ezek elszállítására ugyanis szerződés kötelezi a regionális hulladékkezelő Zöld Híd Kft-t, illetve a vele szerződésben lévő Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-t. A városi cég eddig csak az úgynevezett zöld zsákokat vitte el, Ferjancsics László ezért a kormányhivatalhoz fordult állásfoglaláshoz, aki felszólította a szolgáltatót a szerződésben foglaltak betartására.

Ferjancsics László képviselő Együtt-Vácért Lokálpatrióta Egyesület
Miután városon belül ezt a problémát nem lehetett orvosolni, ezért a kormányhivatal fogyasztóvédelméhez fordultam panaszommal, amely pár napja kézbesítette számomra azt a határozatot, melyben megállapítja, illetve felszólítja a közszolgáltatót a következőkre: maradéktalanul tegyen eleget a zöldhulladékelszállításra vonatkozó kötelezettségének, valamint fogyasztóvédelmi bírságot is kiszabott a szolgáltatóra. Vagyis bebizonyosodott lényegében hogy városunkban is kihelyezhető szállítási napokon a kötegelt zöldhulladék, nem kell minden zöldhulladékot a pénzbe kerülő zöldzsákokba betenni.

A képviselő hozzátette, a leghosszabb másfél méter hosszú, maximum 6 cm-t étmérőjű ágakat lehet kitenni, amiket legalább egy helyen össze kell kötni a könnyebb szállítás érdekében.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.33027 )