News Item: : SPORT
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 09 október 2018 - 07:12:43

Veszprémben nyert a KSE férfi kézilabda csapata, a labdarúgó Magyar Kupában ismét a Vidi lesz a váciak ellenfele, szerdán a Kisvárda érkezik a szérűskerti sportcsarnokba az élvonalbeli női kézilabda bajnoki fordulóban.

A másodosztályú férfi kézilabda bajnokságban: Telekom Veszprém U21 – Váci KSE 29-30. Sérülések és betegségek miatt nem túl bíztató előjelekkel várta a váci csapat a veszprémi fellépést. A mérkőzés álmoskásan indult váciak részéről, mert a 11. percben egygólos hazai fórt mutatott az eredményjelző. A szünetig fordított a Váci KSE és Bognár jó irányítómunkájának, Holpert és Stranigg fontos góljainak, valamint a kapuban Kovács védéseinek köszönhetően percről-percre hízott az előny. A pihenőre hat gólos váci vezetéssel mehettek a csapatok. A második játékrész elején a fiúk "bent ragadtak" az öltözőben, míg a veszprémi fiatalok harapósabbá váltak. Egyre olvadt a váci előny, a Veszprém fiataljai a 40. percben 21-21-nél érték utol a mieinket, mi több a 45. percben már 25-23 volt oda. Mindenki összeszedte az utolsó erejét, ismét felkeményedett a vendégek védekezése, a kapuba beálló Ulicsinyi is fontos védésekkel hívta fel a figyelmet. Támadásban pedig hol szélről, hol betörésből jöttek a fontos gólok. Az utolsó három percre 3 gólos előnnyel érkezett a Vác, amiből a lefújásra megőriztek egy gólt. A váciak közül Holpert 8, Stranigg és Bognár 6-6 góllal volt a legeredményesebb játékos.

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága kisorsolta a Magyar Kupa 64 közé jutott csapatainak párosítását. A 7. fordulóban az NBI-es csapatok kiemeltek, ők nem kerülhettek egymással párba, hozzájuk sorsolták először az NBII-es és alacsonyabb osztályú csapatokat, utána került sor a többi párosításra. Ennek eredményeképpen a Vác FC gárdájának ellenfele a következő fordulóban a MOL Vidi FC lesz. A bajnokcsapattal tavaly is találkozott a váci alakulat a kupában, akkor egy körrel később és egy rendkívül jó mérkőzésen búcsúztatták a székesfehérvári együttest. A mérkőzésre várhatóan október 31-én, szerdán kerül sor.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.33161 )