News Item: : Nem kell a drukkereknek messzire utazni Itthon játssza a meccseit a Vác FC
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 08 november 2018 - 09:49:37

Két év szünetet követően múlt hét vasárnaptól ismét hazai pályán vívhatja meccseit a Vác FC. Orbán Levente, a futball klub ügyvezetője az ES-nek elmondta: az MLSZ, látva a stadionfelújítást célzó kiviteli terveket, engedélyezte a meccsek megtartását a ligeti stadionban. Bővebben a szerdai Nagyítóban erről.

Haza költözött a Vác FC, a fiúk a vasárnapi Vác- Békéscsaba mérkőzéstől számítva már itthon javíthatják a tabellán szerzett pozíciót. A klub ügyvezetője az okokról beszélt a nagyító stábjának, a riportból kiderül- az MLSZ, látva a Stadion megújítását célzó kiviteli terveket, stabilnak véli az NB II-es csapat helyeztét, és megadja a jogosultságot a mérkőzések lefolytatására. A fiúk október 31-vel költöztek haza.

Orbán Levente ügyvezető igazgató Vác FC
„2019 július 30-ig szóló szerződésünk volt a III. kerület TVE egyesületével, és annak a pályáját tudtuk használni. Hasonlóképpen a Monor is ugyanebben a helyzetben volt, viszont amikor már egyre élesebbé fokozódott az a lehetőség, hogy igenis van jogosultságunk arról tárgyalni (az MLSZ-el), hogy Vácra vissza tudjunk térni, akkor kerestük a lehetőségeket a hatóságokkal egyetemben, hogy mi az a legközelebbi időpont, amikor valóban vissza lehet térni a Váci Stadionba.”


Az engedélyező hatóságok egyéb javításokat írtak elő a rendezvények biztonságos lefolytatása érdekében, ezzel párhuzamosan a centerpálya gyepének megújítását is elvégezte a létesítményt működtető Vác FC. A stadion megújítása több ütemben valósulhat meg, a jelenleg rendelkezésre álló forrás, az építőipar drágulása miatt, egyelőre nem biztosít 100%-os fedezetet az elképzelések teljes megvalósítására - mondta az interjúban Orbán Levente.
This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.33281 )