News Item: : Korcsolyát a lábra, irány a főtér!
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 04 december 2018 - 09:32:38

Negyedik éve építenek műjégpályát a főtérre. A szombattól ismét használható jégpályát a váciak kedvezménnyel vehetik igénybe, délelőttönként pedig ingyen használhatják az iskolások, akiket szervezett körülmények között kísérnek tanáraik a szabadtéri sportolásra. A pálya üzemeltetője szerint a korszerű berendezések 0 fok feletti hőmérséklet mellett is biztosítják a megfelelő minőséget, a pénteki megnyitón a polgármester mondott el érdekességeket a sportág múltjáról.

Önkormányzati támogatással nyílt meg a műjégpálya péntek este a váci főtéren. A mesterségesen előállított jég felülete nagyjából 450 négyzetméter, palánk veszi körül és mellette egy öltözősátor várja a sportolókat. A megnyitón Fördős Attila polgármester köszöntőjében egészen a sportág kezdetéig nyúlt vissza.

Fördős Attila polgármester
Maga a jégkorcsolyázás is magyar találmány. Rohonczy Gedeon volt az a személy, aki 1890-ben kitalálta a korcsolvát. Ennek a Rohonczy Gedeonnak az édesapja Rohonczy Lipót 48-49-ben a szabadságharcban ezredesként szolgált. Először halálra ítélték, majd 1851-ben szabadult. 1852-ben született Rohonczy Gedeon, és hát milyen jó, hogy a halálos ítéletet elhalasztották, hiszen egy korcsolyával lett gazdagabb a világ és a magyar találmányoknak a sora.

A polgármester szerint az adventi vásár és a jégpálya együtt komplex kikapcsolódási lehetőséget nyújt az idelátogatóknak egész decemberben, sőt, tovább, hiszen az időjárás függvényében a pálya még február közepéig működni fog. A szabadtéri létesítmény üzemeltetője elmondta: a tervek szerint karácsony délelőtt és újév első napján is üzemel majd a koripálya, amit a váciak kedvezménnyel használhatnak. Az is kipróbálhatja a csúszkálást, akinek nincs saját felszerelése, hiszen bérlésre is van lehetőség.

Takács Ádám ügyvezető, Eco Smart Group Kft
Férfi-női vegyes korcsolyáink vannak 26-tól egészen 50-es méretig. 500 forint egységesen a korcsolya.

Az üzemeltető hozzátette: a forgalomtól függően naponta kétszer is frissítik majd a jeget, egyszerre nagyjából kétszázan férnek el a pályán. A szórakozást hangulatos aláfestő zene kíséri.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.33389 )