News Item: : Már működik az idei eSZJA rendszer
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 10 január 2019 - 09:26:09

Már minden aktuális információ elérhető a NAV honlapján, sőt, akik teljes egészében maguk készítik bevallásukat, hozzáférhetnek a webes kitöltő programhoz is- olvasható az adóhivatal szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Az adóhivatal idén először az egyéni vállalkozóknak is készít tervezetet, nekik azonban még további teendőik vannak a bevallással.

Hétfőtől már elérhető a legfrissebb személyijövedelemadó-bevallási felület azok számára, akik maguk készítik el bevallásukat. Használható a webes kitöltő program is, ami a magyarorszag.hu kormányzati portálon, valamint a NAV honlapján is megtalálható. Az elkészített bevallások elektronikus úton pár kattintással beküldhetők az Ügyfélkapun át. A bevallást készítő adózók nagy része tavaly is ezt a megoldást választotta. A NAV felület természetesen akkor is alkalmas a bevallás elkészítésére, ha valaki nem az Ügyfélkapun akarja benyújtani dokumentumot, sőt akár papír alapon is intézhető a bevallás. A nyomtatvány és a kitöltési útmutató is kinyomtatható a NAV oldaláról, illetve beszerezhető a bármely ügyfélszolgálaton. Akiknek nem kell elektronikus kapcsolatot tartaniuk az adóhivatallal, azok továbbra is beküldhetik postán bevallásukat.
A NAV idén az egyéni vállalkozóknak is készít adóbevallási tervezetet. Nekik azonban a beküldés előtt az adott tevékenységből származó jövedelemmel, illetve az adóhatósági nyilvántartásokban nem szereplő adatokkal is ki kell egészíteniük a tervezetet. Az szja-bevallási és befizetési határidő valamennyi adózóra vonatkozóan 2019. május 20.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.33513 )