News Item: : Tegyen javaslatokat a térség fejlesztési programjára
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 07 február 2019 - 10:01:54

E-mailen várja a váci választókerület országgyűlési képviselője a lakosság javaslatait arra, hogy mit látnának leginkább a saját településeiken a felújítások között. Tavaly év végén mutatta be Rétvári Bence országgyűlési képviselő a Váci Polgári estek keretében azt a tervezetet, ami a térség településeinek fejlesztési programját tartalmazza. A Kornis Gyula Terv gyakorlatilag a váci választókerület 34 településein megvalósult, illetve megvalósítani kívánt olyan beruházásokat vázolja fel, amit központi forrásokból kíván realizálni2030-ig az országgyűlési képviselő.

Nyolc területre bontva került bemutatásra a szobi és váci járások településeinek fejlesztési programja. A Rétvári Bence nevével fémjelzett Kornis Gyula Terv kizárólag a váci választókerület településeire készült, elsősorban olyan beruházásokat tartalmaz, amik a lakosság mindennapjait igyekeznek komfortosabbá és könnyebbé tenni. A nagyobb településeken, köztük Vácon tervezett, vagy már megvalósuló fejlesztések, mint a szakellátó megújítása, a belváros fejlesztése vagy a Dunakanyar Színház megújítása mellett, a kisebb települések szolgáltatói infrastruktúráinak, mint az iskolák, egészségügyi létesítmények, kulturális színterek fejlesztéseire is részletesen kitér a Kornis Gyula Terv.

Rétvári Bence országgyűlési képviselő Pest megye 4-es vk.
Ahogy mondtam, 34 egészségháznál már megtörtént, de a Magyar Faluprogramban is megtörtént az alapellátásnak a fejlesztése, tehát a hasonló egészségügyi, akár a műszereknek a beszerzése, akár az épületeknek is a korszerűsítése, tehát a Magyar Faluprogramban is egy fontos forrás, egy fontos lehetőség lesz a Kornis Gyula tervben lefektetett céloknak, egészségügyi fejlesztéseknek az egészség megőrzésének a támogatására. Itt azért két fontos dologra felhívnám a figyelmet, mind Vácon, mind Szobon 90-90 millió forintot összesen 180 millió forintot nyertek két egészségfejlesztési irodának is a létrehozására és az itteni programokra.


A Kornis Gyula Terv jelenleg az interaktív szakaszában van, ami azt jelenti, hogy azok, akik Pest megye 4-es választókerület valamelyik településén laknak, és van javaslatuk a fejlesztések irányáról, azok megírhatják a tervről elnevezett e-mailen keresztül. Erre egyébként Rétvári Bence is felhívta a figyelmet a Nagyító c. hírháttér műsor felvételén.

Rétvári Bence országgyűlési képviselő Pest megye 4-es
Elindult tavaly, az útpadkát tudták megigazítani, egy két szakaszon betömték a legnagyobb kátyúkat ez az idei évben folytatódni fog, amit tavaly ott elkezdtek. Ez valamelyest szimbolikus is. A legnagyobb településeken, mint a kórház, vagy a multifunkciós csarnok, vagy az oktatási fejlesztések is megvalósulnak és a legkisebb településeken is igyekszünk segíteni, reméljük ez mindenhol látható lesz. Mindenkit arra kérek, akinek bármilyen támogató, jószándékú javaslata van, tehát tényleg segíteni akar, - majd eljön a vitatkozásnak is az időszaka, de most a közös gondolkodásnak van itt az időszaka- tehát akinek ilyen javaslata van, ezért csináltuk az e-mail címet, ezért nyitottuk meg: kornisgyulaterv©retvari.hu mindenkinek várjuk a javaslatait, nagyon sok mindenkiét már be tudtam építeni.

A Kornis Gyula terv részleteiről bővebben, a híradót követő, a Nagyítóban láthatnak részleteket az érdeklődők.
This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.33655 )