News Item: : Így ünnepel március 15-én Vác
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 14 március 2019 - 11:23:19

Vácon idén is a megszokott forgatókönyv szerint emlékezhetünk meg az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeiről Az önkormányzat és a művelődési központ szervezésében délelőtt és délután is több helyszínen zajlanak majd rendezvények, reggel 9-kor a Juhász Gyula iskola diákjainak műsora indítja az ünnepnapot.

A 48-as forradalom kirobbanásának 171. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségsorozat idén is délelőtt 9 órakor kezdődik a Báthori utcai Petőfi-emléktáblánál, ahol a Juhász Gyula Általános Iskola diákjainak „Föltámadott a tenger” című műsorát láthatják az érdeklődők. 10 órakor a helyi sajtó képviselői Deákváron, a Landerer-emléktáblánál koszorúznak, és ugyanebben az időpontban történelmi játszóház kezdődik a művelődési központban- itt kokárdát, huszárcsákót és nemzeti színű zászlókat készíthetnek a gyerekek.
A városi ünnepség délután fél négykor toborzóval folytatódik a Kossuth téren, majd a hagyományőrző lovashuszárok vezetésével menet indul a ligeti honvéd emlékműhöz, ahol Steidl Levente, a Madách Gimnázium igazgatója mond beszédet. Az ünnepi műsorban közreműködnek a gimnázium tanulói és a Váczi Néptáncegyüttes. Az ünnepség végül koszorúzással zárul. A megemlékezéshez igazodva március 15-én némi változás lesz a helyi járatú buszközlekedésben. A 364-es és 365-ös helyi járatok 8.45 és 9.45 között a Báthori utca lezárása miatt terelt útvonalon járnak, ami azt jelenti, hogy nem érintik a Konstantin téri, a Március 15. téri és a Köztársaság út 40. alatti megállóhelyeket.
This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.33808 )