News Item: : Megkezdték a váci mentőállomás felújítását
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
hétfő 13 május 2019 - 09:25:06

Megkezdték a váci mentőállomás felújítását, jelentette be csütörtökön Rétvári Bence országgyűlési képviselő és Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. A 62 millió forintos állami támogatásból hőszigetelik az épületet, felújítják a parkolót, a garázsokat, de egy új fertőtlenítő terem is épül a rendelkezésre álló keretből. A kormányképviseletében megszólaló Rétvéri Bence további előrelépésként értelmezte, hogy a szolgálat az utóbbi nyolc évben 793 új mentőautóval gazdagodott, a mentősök bére pedig közel a duplájára nőtt ebben az időszakban.Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője köszöntötte csütörtök délután a kórház melletti váci állomáson megjelent újságírókat, hogy bejelentsék megkezdődött az épület és a parkoló felújítása. Rétvári Bence országgyűlési képviselő az országos szolgálat átfogó fejlesztéséről beszélt, mint mondta, a kormány kiemelt céljai közt szerepel az infrastruktúrájában elhasználódott hálózat megújítása, aminek keretében Vácon szigetelést kap az épület és a parkolót is rendbe teszik. Elhangzott: a projekt részeként megújul a gépkocsimosó és egy új fertőtlenítő helyiség is kivitelezésre kerül. Az országgyűlési képviselő közben arról is beszélt, hogy 2010 előtti időszakhoz képest egyre több forrást biztosít a kormány a gépjárműpark megújítására és a bérfejlesztésre.

Dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő
Országszerte is 31 új mentőállomás jött létre emellett nyolc mentési pont létesület és 104 mentőállomás megújult. Ezeknek az volt a célja, hogy lehetőleg bárhol él valaki az országban, ha bajba kerül, akkor lehetőleg 15 percen belül kiérjen a men tő hozzá. Ennek az érdekében fordítottuk ezeket a forrásokat új mentőállomások kiépítésére. A második amit megemlítenék a béremelések kérdése. Egy külön 10%-os béremelés is volt a mentőszolgálat dolgozóknak ezen felül pedig a teljes egészségügyi béremelés ugyanígy a mentőszolgálat dolgozóknál is megjelent.


Az OMSZ vezetője elmondta, a magyar mentőszolgálat egyedülálló a világon abban a tekintetben, hogy sehol nincs hasonló szervezet, ami állami finanszírozásban egységesen látja el a teljes lakosságot. Csató Gábor egyben köszönetet mondott a fejlesztésekhez nyújtott forrásokért és megköszönte a mentősök áldozatos munkáját, akik a nap 24 órájában látják el a szolgálatot.

Dr Csató Gábor főigazgató Országos Mentőszolgálat
Holnapi napon ünnepeli a mentőszolgálat 71. fennállását, ennyi idő alatt 17 olimpiát is meg lehet rendezni, körbe lehet gyalogolni gyakorlatilag a földet. Az én bajtársaim évről-évre azon fáradoznak, hogy minél magasabb szakmai munkát tudjanak nyújtani. Ezt a munkát Magyarország kormánya is támogatja és itt a térségben különösen államtitkár úr az aki ennek a megvalósulását elősegíti, így jött létre az, hogy a tavalyi évben Magyarország kormánya 25 új mentőállomás felépítését megújítását tűzte ki célul. Egyikét láthatjuk ennek itt Vácott ahol mindannyian azt gondoljuk, hogy rá is fér az állomásra, eljött az idő, hogy a váci mentőállomás is megújuljon kívül és belül is és a mentő dolgozók könnyebb feltételek mellett tudják ellátni a lakosságot.

A munkálatok a sajtótájékoztató előtt már megkezdődtek, mint elhangzott előreláthatólag ez év júliusában adják majd át a megújított váci mentőállomást.
This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.34055 )