News Item: : Családi nap a Juhászban. Kerékpártárolóra gyűjtöttek
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
kedd 14 május 2019 - 08:55:25

Családi napot rendeztek szombaton a Váci Juhász Gyula Általános Iskolában. Az intézmény alapítványa a bevételből egy fedett kerékpártárolót szeretne építtetni. A szülői munkaközösség negyedik alkalommal szervezte meg a családi napot, melynek aktív részesei voltak a pedagógusok is. A szombati napon kézműves foglalkozásokkal, vetélkedőkkel, táncbemutatókkal és arcfestéssel is várták a diákokat és szüleiket, és többféle, helyben készült bográcsos ételt is kóstolhattak a résztvevők.

Rendőrségi szalaggal zárták le a Juhász iskola sportpályáját szombaton. (17:40) Szerencsére nem kellett helyszínelni, csak a váci kapitányság balesetmegelőzési előadója, Del Medico Mihály tartott ügyességi vetélkedőt a gyerekeknek az iskola családi napján. (27:40) A rendezvényt ötödik alkalommal szervezete meg az intézmény szülői munkaközössége. Azon kívül, hogy szerettek volna egy olyan napot, ahol a gyerekek családostul, kötetlen keretek között tölthetnek el egy kellemes délelőttöt pedagógusaikkal az iskolában, a rendezvény közösségi célt is szolgál.

Szalárdy Attila, igazgató, Váci Juhász Gyula Általános Iskola
„Ennek a mai napnak is egy konkrét célja, van, szeretnénk egy olyan kerékpár tárolót az iskolánkban az itt befolyt pénzből megépíteni, amelyiknek a segítségével a gyermekek nyugodtan közlekedhetnek kerékpárral az iskolába és és biztonságban meg tudjuk őrizni nekik egészen a hazamenetelig.”

Az iskola udvarán többféle kézműves foglalkozásból lehetett választani: többek között karkötőt, (14:53) rongybabát (20:15) és gyöngytárgyakat is lehetett készíteni.

Míg a gyerekek versenyeztek vagy kézműveskedtek, addig több bográcsban is rotyogott az étel. Az egyik család például rézüstben készített pincepörköltöt, de lecsóval és paprikás krumplival is várták a résztvevőket. Szombaton délelőtt kihirdették az iskola új jótékonysági akcióját, a Sulizsák programot is, amelynek lényege, hogy a szülők által leadott használt ruhák eladásával is gyarapítanák az alapítvány bevételét. Az viszont már biztos, hogy a fedett és őrzött kerékpártároló hamarosan elkészülhet, a családi nap bevételei mellett ugyanis erre a célra más forrásból is kapott támogatást az iskola-mondta el az igazgató.This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.34060 )