News Item: : SPORT
(Category: Hírek)
Posted by esaniko
csütörtök 11 július 2019 - 10:38:06

Elkészült az élvonalbeli női kézilabda bajnokság sorsolása, megkapták a váci labdarúgók az elmaradt bérüket, de már csak egy játékosa van a Vác FC-nek.

A Magyar Kézilabda-szövetség elkészítette a női NB I 2019–2020-as idényének sorsolását. A bajnokság hivatalosan szeptember 1-jén kezdődik és a május 23-i hétvégén ér véget. A mérkőzések jelentős részének időpontja várhatóan változik majd a nemzetközi porondon is induló klubok kérésére. Az utóbbi évek két legsikeresebb csapata, az ETO és a Fradi először december 29-én a Népligetben csap össze egymással, míg a győri visszavágóra május elején kerül sor. Az első fordulóban rögtön összecsap az előző idény első négy helyezettje, az EHF-kupa-győztes Siófok a címvédő Győrt, az Érd pedig a Ferencvárost fogadja. A Váci NKSE csapata hazai pályán kezdi a szezont, az ellenfele az MTK Budapest együttese lesz.

Kifizette a Vác FC tulajdonosa az elmaradt juttatásokat, így a labdarúgók és a szakmai stáb tagjai is háromhavi bérükhöz jutottak hozzá – értesült a Nemzeti Sport.Az NB II-benszereplő csapat jövője mégis bizonytalan, hiszen egy kivételével valamennyi labdarúgó szerződése lejárt június végén, s aki tehette, éppen a bizonytalan helyzet miatt eligazolt a Duna-parti együttestől.
A Vácnak egy, élő szerződéssel rendelkező játékosa van, a harmadik számú kapus, Lőrincz Péter. Halasi Péter az MTK-nál próbálkozik, Abu Attila Soroksárra szerződött. Szekszárdi Tamás Nyíregyházán szerepel próbajátékon, Hegedűs Csaba az NB III-as Taksonnyal már megállapodott. Görgényi Dávid Ajkán folytatja, míg Szabó Norman Mezőkövesden próbálkozik. Földi Máté a THSE-Szabadkikötőhöz igazol, Búrány Zoltán Kecskemétre kerülhet. Tóth Gergely már korábban aláírt a friss élvonalbeli Kaposvárhoz, Csillag Dárius pedig a Doroghoz. Kákonyi Dániel Taksonyba távozott, Pintér Bence az Iváncsa játékosa lett, Durso Giuliano Tiszakécskén folytathatja. Varga Szabolcs, Gyürki Gergely és Mátyás Zsolt sorsa még nem dőlt el. Zsolnai Richárd az NB I-es Diósgyőri VTK labdarúgója lett, Sóron Tibor a Szegedhez tart. Murai Márknak egyelőre nincs új csapata. Az edző, Gulyás Gábor az NB I-es Mezőkövesddel tárgyal, ahol megegyezés esetén a szakmai stáb tagja lehet.


This news item is from ESTV, a Térség Televíziója
( http://estv.hu/news.php?extend.34299 )